2023. június 2. péntek
[Répcevidék]

Nagygeresd neves szülötte, Doktorits Benő

Energiaigényes korunk sok mindent előhoz a múltból. Példa erre a függőleges tengelyű szélturbina. Ha Söpte felől megyünk Szombathelyre, az elkerülő út mellett – de Söptén is van egy –, a volt határőr laktanyával szemben áll és működik a függőleges tengelyű szélturbina.

Energiaigényes korunk sok mindent előhoz a múltból. Példa erre a függőleges tengelyű szélturbina. Ha Söpte felől megyünk Szombathelyre, az elkerülő út mellett - de Söptén is van egy -, a volt határőr laktanyával szemben áll és működik a függőleges tengelyű szélturbina.
Édesapám (Béres Kálmán) barátain keresztül hozzánk jutott a valamikori Kis Geresdi születésű Doktorits Benő gépészmérnök, függőleges tengelyű szélturbinájának szabadalmi leírása. Ezek a mostani korszerű szélenergia hasznosító szerkezetek, ha nem is a szabadalmi leírás mellékletét képező rajz szerint - sajnos az ábrát nem mellékelhetem -, de lényegében az 1920-ban szabadalmazott szerkezettel azonosak. A tavalyi év folyamán Rábapatyon is megjelent két ilyen turbina.
Emlékezzünk a feltalálóra, a Kis Geresden 1879. december 11.-én született Doktorics Benő gépészmérnökre (meghalt Martonvásáron, 1958. március 13.-án), aki a szélturbinán kívül szabadalmaztatott fáradt gőzzel működő kondenzátoros lokomotívot is. Fő kutatási területe a különböző energiafajtákkal működő erőgépek tervezése és szerkesztése. Az 1906-os milánói nemzetközi kiállításon ezüstérmet kapott a témakörben írt tanulmányáért.
Doktorits Benő 1897-től a budapesti Műegyetemen tanult, ahol 1901-ben gépészmérnöki oklevelet szerzett. 1919-től a Magyar Királyi Államvasutak Gépgyárában a mozdonyépítési műhelyszolgálati ügyosztály főnöke, 1922-től a mezőgazdasági géposztály vezetője, 1928-tól a gyárfőnök helyettese volt. 1930-ban vonult nyugalomba.
A ma még fellelhető anyagok szerint, a Dvorák Hubert által vezetett csoportban Doktorits Benő is munkálkodott a 90, 91, 92, 97, 101, 102, 103, illetve 105 szerkezetszámú gőzmozdonyok létrehozásán, a Magyar Államvasutak Vagon- és Gépgyárában (MÁVAG).
1923-ban az összenyomott levegővel működő munkaátviteli berendezését szabadalmaztatta. Ez lehetett a mai kompresszoros légszerszámok őse. Erről sajnos nincs pontos, hitelt érdemlő adat a birtokunkban. A szabadalmi hivatalban valószínűleg még hozzáférhetők a dokumentumok.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.