2023. március 27. hétfő

Nádasdy tábor Csepregen

Nádasdy tábor Csepregen

A VMSZC Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium, nyári napközis tábort szervezett általános iskolás felső tagozatos tanulók számára, június 21-25-ig. 20 csepregi diák élvezhette egy héten keresztül a tábor élményekkel teli, változatos, színes programjait.
A foglalkozásokat vezető pedagógusok iskolánk szakoktatói, és kollégiumunk nevelői voltak. A gyerekek minden nap más-más programokon vehettek részt: zenés-játékos angol, kézműves foglalkozás, sportversenyek, közösségi játékok, 3D-modellezés, VR-játék, weboldalkészítés. Médiafoglalkozás keretében rövid animációs videókat készítettek diákjaink, majd munkájuk eredményét közösen nézhették meg kollégiumunk társalgójában. Kézműves foglalkozáson a gyerekek csapatokba rendeződve aszfaltrajzversenyen vehettek részt. A 3D-ben modellezett és kinyomtatott névre szóló kulcstartókat pedig hazavihették emlékül.
Táborozóink ellátogathattak iskolánk büki telephelyére, a vendéglátói szakképző iskolába is, ahol szakoktató segítségével finomabbnál finomabb gyümölcskoktél italokat készíthettek, melyek elfogyasztása üdítő, frissítő élmény volt a nagy kánikulában. Bemutatták a kiválóan felszerelt tankonyhát, és eszközöket, melyet szintén nagy érdeklődéssel fogadtak a tanulók.
Jártunk a csepregi szőlőhegyen is. Egykori kollégánk, Horváth József szőlősgazda birtokát látogattuk meg, egy rövid túrával egybekötve. A tanár úr a hegy bemutatásával és ehhez kapcsolódó érdekes történetekkel kápráztatta el a diákságot.
Nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében a méta nevű játék, melyet igazgató úr vezetésével és bíráskodásával játszottak a táborozók. (A méta egy hagyományos magyar labdajáték, amelyet két, tíz-tizenöt főből álló, ütőkkel felszerelkezett - többnyire gyerekekből, diákokból álló - csapat játszik. A méta játék mai formájában a várháborúk emlékét őrzi. Eredetileg a városi iskolák, kollégiumok diákságának kedvelt játéka volt, amelyet idővel a vidéki települések ifjúsága is átvett. A falu népe őrizte és továbbalakította a játékot, így a játéknak sok változata elterjedt. A méta családjába tartozik a krikett és a baseball is.)
Nagy sikere volt az iskolánk udvarán lévő kemencében sütött pizzánknak, melyet táborozóink lelkesen, jóízűen fogyasztottak el a tábor zárónapján.
A beszélgetésekből, szülői visszajelzésekből örömmel mondhatom, hogy a gyermekek számára tényleg élményekben gazdaggá tudtuk tenni ezt az öt napot. Dicséretet érdemelnek a gyerekek is, hiszen példamutató magatartásukkal és érdeklődésükkel még hatékonyabbá, élvezhetőbbé válhattak játékos foglalkozásaink.
Sok szeretettel várunk legközelebb is minden kedves csepregi és környékbeli felső tagozatos érdeklődőt a meghirdetett nyári napközis táborainkban!

Neuliszt Anikó

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Nádasdy tábor Csepregen
Nádasdy tábor Csepregen
Nádasdy tábor Csepregen