2021. március 8. hétfő
[Répcevidék]

Mobilitási nap Nemesládonyban

Pietrowskiné Végh Andrea
Mobilitási nap Nemesládonyban
A tavalyihoz hasonlóan idén is részt vett Nemesládony a mobilitási pályázaton, melyen ötszázezer forintot nyert. Az összeget sportszerek vásárlására fordították. További kerékpárokkal, trambulinnal, labdákkal, fittball-labdákkal, súlyzókkal, rollerekkel, dartssal, röplabda hálóval és még nagyon sok hasznos eszközzel gazdagodott az Önkormányzat, és ezáltal a falu lakói.

A rendezvény lebonyolítására szeptember 21-22-én került sor. Az égiek kegyesek voltak hozzánk mindkét napon. A szombati nap gyerek-foglalkoztatóval indult. Itt a kisebbek színezhettek, a nagyobbak KRESZ-totót tölthettek ki. Későbbiekben a délelőtt ügyességi versenyekkel folytatódott, ahol nagyon jól érezték magukat a résztvevők.
A sport versenyeket megszakítva, 11 órakor átadásra került az újjáépített hősi emlékmű. Beszédet mondott Németh László polgármester úr, valamint megáldotta az emlékművet Pécsinger Éva lelkész asszony és Szabó Miklós plébános úr. Kancsér Szabolcs középiskolás diák, verssel emlékezett meg hőseinkről. Az emlékmű átadása után ebéd várta a falu lakóit. A közösen elfogyasztott ebéd után gyalogtúra indult Tompaládonyba. Minden korosztály képviseltette magát. Mindenki teljesítette a mintegy 5 km hosszúságú távot. Visszatérve a közösségi térhez, kerékpáros ügyességi versenyek következtek, valamint az új sporteszközöket lehetett kipróbálni.
Azon családok, akik leadták gépjárműjük forgalmi engedélyét, és vállalták, hogy aznap nem használják autójukat, tombolasorsoláson vettek részt, ahol hasznos tárgyakat lehetett nyerni. Az est szalonnasütéssel zárult.
Másnap délelőtt biciklitúrán vehettek részt az érdeklődők. A szomszéd településre, Nagygeresdre tekertek át, majd hazafelé a horgásztavat tekintették meg.
Köszönjük a képviselő testületnek a tartalmas napokat!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Mobilitási nap Nemesládonyban
Mobilitási nap Nemesládonyban
Mobilitási nap Nemesládonyban