2020. július 6. hétfő
[Répcevidék]

Másodszor volt traktoros nap Sopronhorpácson

Zsoldosné H. Kati
Másodszor volt traktoros nap Sopronhorpácson
Traktorhangtól volt zajos szeptember 9-én Sopronhorpács. Másodjára rendezték meg ezt a programokkal teli napot a település futballpályáján és a mögötte elterülő szántóföldön.

Az esemény tavaly került először megrendezésre, bízva abban, hogy ezzel hagyományt teremthetnek. Az időjárás kedvezett a szervezőknek, hiszen a hajnali hűvös időt egy kellemes, a programhoz éppen megfelelő idő váltotta fel. Reggel 8 órakor kezdődött a felvonuló és versenyző járművek regisztrációja, majd 9 órakor elindult a konvoj, amely végigjárt majdnem minden utcát. A tavalyi traktorszámot sikerült megdönteni, hiszen idén több mint 60 járműtulajdonos kapott kedvet, hogy részese legyen ennek a látványos karavánnak. Sokan voltak kíváncsiak a menetre: az út mellett szinte sorfalat álltak a bámészkodók, akik boldogan integettek mindenkinek. 10 órakor elkezdődtek a versenyek, amelyben a traktorosok ügyességi, gyorsasági és erőhúzó versenyszámokban mérethették meg magukat és persze járműveiket.
A nap folyamán láthattunk veterán traktorokat is a felvonulók között, sőt akadt, amelyiket ki is lehetett próbálni. A legnagyobb élményt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a két John Deere vezetése jelentette.
A versenyek alatt és után is lehetőség volt lángos, palacsinta, kolbász, virsli, pattogatott kukorica és számos édesség vásárlására. A kisebbek szórakoztatására ugrálóvár tornyosult az edzőpályán.
Délután, akik elég erősnek érezték magukat, benevezhettek a szkander bajnokságba: több korosztályból volt vállalkozó, aki megmérette magát. Fellépett a sopronhorpácsi mazsorett csoport is, majd a helyi gyermek és női röplabdacsapat mérkőzéseit tekinthették meg a látogatók.
Látványos bemutatót tartott a Fűrész Mánia csapata, akik különböző fűrészekkel szebbnél szebb szobrokat faragtak farönkökből. Az elkészült darabokból vásárolni is lehetett.
A traktoros nap a versenyek eredményhirdetésével zárult. A futballrajongók a rendezvény után a Sopronhorpács-Mészáros SE - Csapod SC bajnoki labdarúgó mérkőzésen szurkolhattak kedvencüknek.
Bízunk abban, hogy a rendezvény évről évre sikeresebb lesz, megteremtve ezzel egy remek hagyományt kis falunkban.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.