2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

Márk Gergely nemesítette rózsatövek ültetése Lócson

Márk Gergely nemesítette rózsatövek ültetése Lócson

Az acsádi Márk Rosarium rózsaültetési kampánya keretében 20 tő Márk Gergely nemesítette rózsát kapott a Rózsafalu Civil Egyesület, melyek ültetése zajlott áprilisban két helyszínen, az evangélikus templom mellett egy mini rózsakertet alakítunk ki rózsapavilonnal, ide került 10 tő, és a Petőfi utcai forgalmas kereszteződéshez ültettünk másik 10 tövet. Az adomány megörökítését mindkét helyen táblákkal valósítottuk meg.
Márk Gergely gyémántdiplomás kertészmérnök és rózsanemesítő, aki törekvéseinek értelmét abban látta, hogy a rózsái szebbé tegyék a világot, és minél több Márk-rózsa maradjon fenn az utókor számára. A rózsaember hagyatékának állít méltó emléket a hozzánk közeli Acsádon a Márk Rosarium.
A kampány célja egyrészt a Márk-hagyaték megőrzése és a Márk Rosarium szélesebb körben ismertté tétele, hogy ez a különleges acsádi Márk-rózsagyűjtemény bekerüljön Vas megye botanikai értékei közé.
Megtiszteltetés számunkra, hogy Egyesületünk is részesült e rózsákból és hozzájárulhatunk e hagyaték tovább örökítéséhez. Lócs a rózsafalu, ahol mintegy 2000 tő rózsa díszíti a köztereket, így bízunk benne, méltó helyre kerültek a Márk-rózsák. Ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki az adományozónak.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Márk Gergely nemesítette rózsatövek ültetése Lócson