2021. február 27. szombat
[Répcevidék]

Lócsi hírek

Lócsi hírek

A járványhelyzet alatt sem tétlenkedett a képviselő-testület Lócson, habár ülésezni nem tudott, a település további szépítése elé azonban nem gördült semmilyen akadály. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kivirágozták muskátlikkal a közösségi tereket. A település 2 pontján közös munkával fából készült, fedett pihenőhelyet alakítottak ki a faluban, az egyik a buszfordulónál, a másik a Petőfi és Fő utcák kereszteződésénél kínál lehetőséget a megpihenésre. Júniusban elektronikai hulladékgyűjtést szervezett az önkormányzat, a lomtalanítás lesz a következő feladat.
A június 25-én tartott képviselő-testületi ülésen döntöttek a falugondnoki szolgálat elindításáról, a települési tréfigyelő kamerák beszerzéséről, újabb járdafelújítási pályázat benyújtásáról.
Július 8-án megtartotta alakuló ülését a Rózsafalu Civil Egyesület 38 alapító taggal, melynek célja a településrendezés, faluszépítés, környezetvédelem, természeti és épített örökség megőrzése, hagyományok ápolása, kulturális és szabadidős tevékenységek ösztönzése, egészséges életmódra nevelés.
Július 15-én társadalmi munka bevonásával elkészült a Magyar Falu program 1.410.179 forint vissza nem térítendő anyagköltség-támogatásából a Petőfi utca páratlan oldali járdájának felújítása.

Reichardt Nikolett
települési referens

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.