2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

Közösségi Nap Meszlenben

Balázs Anikó
Közösségi Nap Meszlenben

A tavalyi évhez hasonlóan ismét megrendezésre került a Közösségi Nap Meszlenben. Minden érdeklődőt szeretettel vártunk. Különböző programok színesítették a délutánt.
15.00 órakor a Paprika Jancsi Bábszínház fergeteges műsorát láthatták Czirók Tamás előadásában. A közkedvelt meseszereplő vásári bábjátéka a kicsiket és a nagyokat is levette a lábáról. Néha apró mosolyra, néha hangos kacagásra és a darab befejeztével vastapsra lettünk figyelmesek.
Ezután a klasszikusoktól a modern hastáncig és több orientális stílussal is találkozhattunk a Lunah Shamila Hastáncbemutató során. A trió igazán színes és szemet gyönyörködtető műsorral készült.
16.30-tól minden jelenlévőt egy kis estebédre invitáltunk. A szakácsok ismét kitettek magukért. Az isteni gulyásra többen mentek repetázni.
Ezt követően a Szegedi Művészeti Alapiskola Szombathelyi kihelyezett tagozatát vártuk a színpadra. Műsorukban standard és latin táncok szerepeltek, valamint a 60-as éveket visszahozó Charleston is, amit a Happy Dixieland Band zenekar hangulatos muzsikájára adtak elő. A szereplők: Tolnai Bianka, Molnár Enikő, Esztergályos Elizabet, Gorzás Rebeka és Bende Zsóka volt.
Majd egy kis discotánc következett. Nagyné Pálinkás Anita volt meszleni lakos és kis tánccsoportja előadásában.
18.00 órától a Kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszókör Csillag születik darabján nevethettünk. A színjátszókör évről évre próbál minél változatosabb és humoros darabokat összehozni azért, hogy a közönség és ő maguk is jól érezzék magukat. Szereplők: Bognár Anita, Forró Petra, Forró Zsófi, Várallai Kitti, Bericsné Bognár Mária, Mersich Pesti Bogi, Vinkó Mónika, Papp Kinga és Vass Annamária - a színjátszókör vezetője.
19.00 órától könnyűzenei slágerekkel és egy igazán jó hangulattal vártak mindenkit a Pyroduett együttes tagjai a színpadhoz. Papp Piroska és Gritto Robert nem először jártak a településen. Mint mindig, most is fergeteges bulit csináltak. A közönség nem is akarta elengedni őket, sokszor visszatapsolták a két énekest.
A gyermeket és a felnőtteket egyaránt kézműves-foglalkozás, légvár, népi fajátékok és a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából hungarikum játékok, kirakók várták még. A kicsiknek több csillámtetoválás is készült. Reméljük mindenki jól érezte magát és velünk tartanak az augusztus 27-ei főzőversennyel egybekötött falunapunkon is!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.