2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Közösségek hete Répceszentgyörgyön

Közösségek hete Répceszentgyörgyön

Az idei évben első alkalommal csatlakozott Répceszentgyörgy az országos „Közösségek Hete - Egy szívvel, egy lélekkel" programsorozathoz. A hétvége három napja három különböző programpont köré épült fel: Szépítsük tovább kis falunkat, Tisztítsuk meg Répceszentgyörgyöt és Két kerékre fel!, ezzel középpontba állítva a közösség összetartó erejét és értékeit, a környezettudatos életvitelt és a sport szeretetét.
Ennek megfelelően pénteken szebbé tettük a közösségi teret: virágot ültettünk, gyepet rendeztünk, valamint madárodúkat és madárfürdetőt helyeztünk el a területen. A munka gyorsan és jókedvűen haladt, hiszen hosszú idő után először töltötte együtt a délutánt a közösség. Eközben természetesen a gyermekek birtokba vették a játszóteret - még a szokatlanul esős májusi időjárás sem tántorította el őket az önfeledt játéktól.
A programsorozat második napján szemétszedési akcióban vettünk részt. A csapat egyik fele a Répceszentgyörgy-Hegyfalu útvonalon, míg a többiek Gór irányában tisztították meg az utat a szeméttől. A nap végére kellőképpen elfáradtuk, sajnos nem kevés szeméttől kellett megszabadítanunk környezetünket. Ugyanakkor mindenkinek jól esett a közös séta, beszélgetés és nevetés, valamint a tudat, hogy tettünk EGYÜTT a környezetünkért.
Vasárnap délután két kerékre pattantunk és elbicikliztünk Bük-fürdőre fagyizni. Ugyan az esőfelhők hazafelé egy kicsit megkergettek minket, de szerencsénk volt és az ég csak hazaérkezésünk után szakad le.
Összesszégében elmondhatjuk, hogy tartalmas hétvégét tölöttük együtt: éreztük a közösség erejét, tettünk a környezetünkért, az egészégünkért és nem utolsósorban falunk szépségéért. Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, talákozunk legközelebb is.
Rácz Anett

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Közösségek hete Répceszentgyörgyön
Közösségek hete Répceszentgyörgyön
Közösségek hete Répceszentgyörgyön
Közösségek hete Répceszentgyörgyön