2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

KÖZÖSSÉGEK HETE MESZLENBEN

Balázs Anikó
KÖZÖSSÉGEK HETE MESZLENBEN

Évek óta hagyománnyá vált a hosszú téli hónapok után a felüdülésre való felhívás, az emberek kicsalogatása a szabadba Erre kiváló alkalom kínálkozik a Közösségek hetén. Idén ez erre a hétre, azaz május 10-től 14- ig esik. Országszerte több ezer programmal várják az érdeklődőket a városokban és a kistelepüléseken egyaránt. A kulturális programkavalkád mellett számos szabadtéri rendezvény részesei is lehetnek. További információk a www.kozossegekhete.hu oldalon megtalálhatók.
Idén a Nemzeti Művelődési Intézet felhívására Meszlen is csatlakozik a rendezvénysorozathoz.
A település az „ egy szívvel, egy lélekkel" tematikát választotta. Ez egy hét, ami csak a településről,- és annak értékeiről , illetve a lakosságról szól. „A mennyi ismered a falut" kvízjátékok is erről szólnak.
Pl: különböző szófelhőkben, alakzatokban a településre jellemző fogalmakat rejtettek el, vagy éppen egy fotó részletek alapján kell kitalálni honnan is számazhat, a település mely részén készülhetett a kép.
A szervezők a falu lakóitól is várnak egy-egy fotót, ami a településhez köthető (akár egy selfi, vagy egy rendezvényen készült kép, vagy akár a privát fotóalbumból)
Reménykedünk benne, hogy a hét alkalmával mindenki jól érzi majd magát és a feladatok elvégzése örömmel tölti fel a lakosságot. A hét minden napján a helyes megfejtők közül sorsolással döntik el az aktuális, aznapi nyertest, akit meg is ajándékoznak majd.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.