2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon

Kovács Vivien
Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon
Sajtoskál 2020-ban sem szakított azzal a hagyománnyal, hogy a közmeghallgatással egyidejűleg köszönti a község női lakóit. Március 6-án pénteken Haller Imre köszöntőjével vette kezdetét a rendezvény.

A képviselő-testület minden tagja jelen volt, így a gyűlés határozatképesnek minősült. Miután a polgármester úr köszöntött mindenkit, felsorolta a 4 napirendi pontot, mely közül az elsőben Sajtoskál Községi Önkormányzat 2019. évi munkáját foglalta össze. Az Önkormányzat idén is maradéktalanul teljesítette feladatait. A polgármester úr megemlítette az előző év rendezvényeit is: farsangot, anyák napját, nyugdíjas napot, játszóházat, falunapot, horgászversenyeket, falukirándulást, Mikulás-ünnepséget és az adventi műsorokat.
Második napirendi pontban ismertette az idei év költségvetését. Itt szóba kerültek az előző évi bevételek és kiadások, állami támogatások, a helyi adókból befolyt összegek, a számlák után járó kamatbevételek és a mezőgazdasági földbérletekből származó bevételek. Ezután szóba kerültek az idei év tervezett kiadásai is.
A pénzügyi beszámolót a harmadik napirendi pont követte, azaz a község környezetvédelmi helyzete. Itt a hulladék elszállításról, a közutak tisztán tartásáról, valamint a tűzgyújtás szabályairól tájékozódhattunk. A szennyvízelvezetéssel kapcsolatos problémák megoldása még folyamatban van, annak ellenére, hogy a képviselő-testület folyamatosan próbálja megoldani pályázatok igénybevételével. Ezt követte a polgármester köszönetnyilvánítása a képviselő-testület, az önkormányzati dolgozók, a gyerekek, a kórustagok, valamint a társadalmi munkában részt vevők felé.
A közmeghallgatás zárásaként a jelenlévők megnézték a 2019. év eseményeiről készült videót. A nosztalgiázás után következett az esemény negyedik napirendi pontja, a nőnapi köszöntő. Haller Imre polgármester úr kedves szavakkal köszöntötte a lakosság női tagjait. Horváth Erik pedig egy verssel kedveskedett a hölgyeknek. Ezután a képviselő-testület férfi tagjai egy-egy süteménnyel és virággal ajándékozták meg a hölgyeket.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.