2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Kiállításmegnyitó, játszótérátadás, májusfa-kitáncolás

Boros Rudolfné

Május 29-én vasárnap, változatos, eseménydús délutánra voltak hivatalosak a település lakói. Az elmúlt év folyamán a Nemzeti Művelődési Intézet meghirdette a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért felhívást, melynek célja művelődő közösségek létrejöttének támogatása. Szakony is élt ezzel a lehetőséggel, s megalakult a Hímzőkör. Az ötfős szakkör munkájához alapanyagokat, eszközöket biztosítottak. A tavaly októberben induló szakkör munkáiból állt össze az a kiállítási anyag, mely ezen a napon nyílt meg. Az alkalmon magyar népdalok csendültek fel citerakísérettel, s elhangzott Kristófné Vidók Margit Hímzőnők című verse. Hanisné Somogyi Erzsébet szakkörvezető köszöntötte a megjelenteket, Csenár Mátyás polgármester méltatta a szorgos kezek munkáját, s nyitotta meg a kiállítást.
Ezt követően gyerekek álma vált valóra, amikor Barcza Attila országgyűlési képviselő ünnepélyes keretek között átadta a település első játszóterét. Köszöntőjében elmondta, hogy az állami támogatással létrejött játszótér öröm mindenki számára, hiszen gyerekek és felnőttek közösen tölthetnek itt minőségi időt. Csenár Mátyás polgármester kiemelte, hogy a településen tizenöt évvel ezelőtt megszűnt az óvoda, így a gyerekek közötti kapcsolat meglazult. Képviselőtársaival együtt bízik abban, hogy a felnövekvő nemzedék a játszótérrel új lehetőséget kap, hogy jobban megismerjék egymást. Elmondta továbbá, hogy az ötmillió forintos támogatással megépített játszótér tovább bővül, mászófallal, fitneszelemekkel és interaktív táblával. A játszótér kialakításában aktívan részt vettek az Együtt Szakonyért Egyesület tagjai. A tereprendezés, parkosítás mellett padokat és szeméttárolót helyeztek el a játszótéren pályázati összegből.
A délután további részében gyermeknapi és majális programok zajlottak az Együtt Szakonyért Egyesület szervezésében. Az előző évben nyert Magyar Falu Program Falusi Civil Alap Együtt Szakonyért támogatásából a Nicki Fergeteg Néptáncegyüttessel közösen táncolták ki a májusfát a helyiek. Ezt követően Nagy Jonathan bűvész szórakoztatta a közönséget. Az egyesület pályázati forrásból vásárolt népi fajátékokkal is meglepte a gyerekeket, melyeket örömmel vettek birtokba.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Kiállításmegnyitó, játszótérátadás, májusfa-kitáncolás
Kiállításmegnyitó, játszótérátadás, májusfa-kitáncolás
Kiállításmegnyitó, játszótérátadás, májusfa-kitáncolás
Kiállításmegnyitó, játszótérátadás, májusfa-kitáncolás