2020. szeptember 18. péntek
[Répcevidék]

Ki kapta idén a Dr. Csepregi Horváth János-díjat?

Hováthné Pados Teréz
Ki kapta idén a Dr. Csepregi Horváth János-díjat?

A hagyományápolásban is jeleskedő csepregi általános iskola, amely a helység jeles szülöttéról elnevezett Dr. Csepregi Horváth János KIKI (Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény), minden tanév végén az egyik végzős növendéknek a névadóról elnevezett díjat ítéli oda.
A 2019-2020-as tanév lezárásakor ezt az elismerést Horváth Emma kapta a 8.A-ból. Az ő kitüntetése két okból is különösen jelentős.
Egyrészt azért, mert nem csak az iskola pedagógiai programjában megfogalmazott követelménynek tett eleget, azaz a nyolc év alatt csak jeles osztályzata volt a bizonyítványban, magatartásból és szorgalomból pedig csak példás értékelést kapott, tehát mindvégig kitűnő tanuló volt. Ezen túl a kiemelkedő közösségi munkájával is megérdemelte a díjat. A szervezett diákéletben, az intézmény rendezvényein mindig aktívan vett részt. Számos helyi, térségi és megyei tanulmányi versenyre benevezett, és jó helyezéseket ért el, általános iskolai tanulmányai során elsőtől nyolcadikig. Sokoldalú egyéniség, aki nemcsak a magyar nyelv és irodalom, az előadóművészet, hanem a képzőművészet terén is jeleskedik, sőt legkedvesebb tantárgyaként a matematikát nevezi meg.
Másrészt azért különösen dicséretes tény, és talán nem véletlen, hogy Emma kapta idén a díjat, mert őbenne az a törekvés is munkálkodik, hogy méltó legyen arra a Horváth névre, amelyet az iskola névadója viselt. Hiszen a hitelszövetkezeti munkásságáért nemesi előnevet nyert Csepregi Horváth János egyik testvérének, Horváth Józsefnek egyenes leszármazottja, ükunokája.
Gratulálok és további sok sikert kívánok!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.