2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]

Játszi Sajtiban

Kovács Vivien
Játszi Sajtiban

2020-ban is megrendezésre került a sajtoskáli játszóház. A gyerekek idén is több napon keresztül játszhattak a helyi művelődési ház udvarán. Szerencsére az időjárás kedvezett a programoknak, így minden nap a friss levegőn tudták lebonyolítani a rendezvényeket.
Első nap a kreativitás kapta a főszerepet. A gyerekek többféle kézműves feladat közül választhattak. Színeztek, festettek, rajzoltak, gyöngyöt fűztek, figurákat készítettek. Majd négy órakor kezdődött a soproni Csemete Bábszínház előadása. Gőgös Gúnár Gedeon történetét kicsik-nagyok egyaránt élvezték. Interaktív, szórakoztató műsorban volt része mindenkinek, valamint a saját készítésű bábok is lenyűgözőek voltak.
Másnap a sporté és szabadidős tevékenységeké volt a főszerep. Versenyek, ügyességi játékok, vicces feladatok vártak a gyerekekre. A nagy melegnek köszönhetően a nap kedvenc játéka a vízibomba lett, amely egy kicsit lehűtött mindenkit a nagy rohangálások közepette.
Az idei kirándulás szombati napra esett, ahol a gyerekek Sárvárt hódították meg. A program a Vadkert Majorban kezdődött, itt lovagolhattak a résztvevők. Kisebbek póni lovon, míg az idősebbek futószárral lovagolhattak. Akadt olyan kislány is, aki póniló helyett a nagyobbat választotta. Miután mindenki kellően elfáradt, a helyi étteremben, finom ebéd mellett pihenték ki a délelőtti programot. Ezután pedig a Sárvári Kalandparkot látogatták meg a gyerekek. Itt pedig kipróbálhatták a kötélpályákat és egyéb játékokat is.
A programon részt vett gyerekek kacajából ítélve az idei játszóház is remekül sikeredett.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.