2021. február 25. csütörtök
[Répcevidék]

Irigy-mirigy sztárfarsang Egyházasfaluban

Major Izabella
Irigy-mirigy sztárfarsang Egyházasfaluban
Ígéretes, pezsgő hangulatú jelmezbálra gyülekeztek a vendégek a február 3-i szombat estén Egyházasfaluban, a farsangi díszletekbe öltözött Freedom Cafe-ban, amelynek ajtajára már röpke pár nap után felkerülhetett a „Minden jegy elkelt” tábla.

A teltházas rendezvény első dicsérő szavai a svédasztalos vacsorát illették, amelynek ínycsiklandozó fogásait újra és újra megkóstolták a résztvevők. Az asztaloknál forgolódó jelmezes vendégeknek köszönhetően olyanná vált a terem, mintha egy mesebeli királyi lakoma meghívottjaiként falatoznánk, akik a bőséges gasztronómiai élvezetek után a jóllakottság örömével várják a mulattató mókamestert. A várakozás reménye csakhamar be is teljesedett, amikor szinte varázsütésre közénk termettek a népszerű vidám fiúk, az Irigy Hónaljmirigy sztárcsapata, akik közül a tavaly már itt járt Sipos Tamás házigazdaként kalauzolta társait és köszöntötte szeretettel a közönséget. Ezt követően a csapat fergeteges iramban építette fel körénk a humor birodalmát, amelyben önfeledt kacagás és jutalmazó tapsorkán jelezte a jó hangulatot. A bál közönségének hálás tetszésnyilvánítása és a szívélyes vendéglátás maradásra késztette a művészeket, felvállalva a jelmezverseny zsűrijének körültekintő, alapos mérlegelést kívánó szerepkörét is. Báli jelmezeink igényes felkészültsége és megjelenése dicséretes volt. Mindannyian magas színvonalon képviselték az általuk választott figurát. A művész-zsűri legtöbb szavazatát a rosszcsont „Kisöcsi", az ötletes „Királynő és heréje", valamint a Star Wars hatfős csapata kapta, akik valóban olyanok voltak, mintha a filmvászonról léptek volna elénk. Díjnyertes jelmezeseink jutalomként a nyári rendezvénysorozat egy-egy értékes kiváltságát kapták.
A hajnalig tartó nagysikerű farsangi estéről elégedetten távozó helyi és szép számú vidéki vendég elismerő gratulációkkal köszönt el a rendezvény szervezőjétől, Pálfi Patriktól, aki búcsúzóul örömmel osztotta meg nyár eleji rendezvénytervét, miszerint június 15-én és 16-án, kétnapos, sátras, vérbeli rock- és discoprogramjára is szeretettel várja az érdeklődőket. Majd köszönetet mondott a bál sikeres lebonyolításáért munkatársainak, a Freedom fiatal csapatának és Galavics László zenésznek, aki ezúttal is remekül hozta azt a zenei pluszt, amely magas szinten tartotta mindvégig a farsangi jókedvet. Jóleső érzés nyugtázni, hogy a jelmezbál „mirigyes" sztárvendégein túl méltán megilleti a sztárjelző a remek szervezést és vendéglátást, és nem utolsósorban a kulturáltan szórakozni tudó közönséget.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.