2022. október 6. csütörtök
[Répcevidék]

Ilyen a bői szüret – negyedszerre

Ilyen a bői szüret – negyedszerre
Immáron hagyományosan rendeztük meg újra, negyedik alkalommal a szüreti felvonulás ünnepét, megmozgatva ezzel településünk minden lakosát: a legkisebbektől, a legidősebbekig.

Így szerettük volna a fiatalokkal megismertetni a szüreti szokásokat, a hagyományok továbbvitelének céljával. A napot a felvonulás eseményével indítottuk: kis traktorokon, lóháton, lovaskocsikon, gyalogosan, de volt, aki biciklin vonult végig velünk, a falu minden utcáját érintve. Velünk voltak a szombathelyi Tarisznyások, és olyan lovas kocsi is volt, melyen a gyerekek hangosan énekelve mulattatták a felvonulókat.
Az utcákban stációkat állítottak a település lakosai: bőkezűen vendégül látták a felvonuló sereget finomabbnál finomabb étkekkel, italokkal. Visszaérve a főtérre az óvodások műsorát tekinthettük meg, őket követte a Bői Női Kar, a település büszkeségei, akik aktívan veszik ki részüket minden közösségi programban. Majd egy fiatalokból álló kis társulat lépett színre. Debütálás volt a bemutatkozásuk, hiszen Bőben még nem volt ilyen csapat, akik helyi és tompaládonyi fiatal hölgyekből kovácsolódott össze és táncos, verses produkciót adtak elő. A szabadtéri programsor utolsó fellépői, a Simasági Tánckör volt, akik nyolc zenés műsorszámmal kedveskedtek a jelenlévőknek.
Ami újdonságnak számított, a szüreti programok körében, az a „gyereksarok" volt. A kicsik hullahoppozhattak, dartsozhattak, kifoghatták az aranyhalat a vízből, valamint tűt kereshettek a szénarakásban.
Mivel már ősz van, egyre hűvösebbek az esték, ezért 20 órától az IKSZT épületében folytatódott a program: egy színházi, zenés, táncos előadást láthattunk és hallhattunk, Varga Katalin előadásában, akinek segítségére volt, technikusa, Schimmer Attila.
Az est elengedhetetlen programja pedig az élő zenés szüreti bál volt, ahol kellemes hangulatban mulattak, szórakoztak a jelenlévők.
Engedtessék meg, hogy ezúton mondjak köszönetet minden kedves személynek, aki bármi módon hozzájárult a nap eseményeihez, illetve a programok megvalósításához.

Jákó Melinda (IKSZT munkatárs, Bő)

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Ilyen a bői szüret – negyedszerre
Ilyen a bői szüret – negyedszerre
Ilyen a bői szüret – negyedszerre
Ilyen a bői szüret – negyedszerre
Ilyen a bői szüret – negyedszerre