2022. május 27. péntek
[Répcevidék]

Iklanberényi hírek

SHeni
Iklanberényi hírek

November sem telt el tétlenül a kis településen. Az önkormányzat is csatlakozott a Településfásítási Program második üteméhez. Településenként minimum 10 sorfát lehetett igényelni. A minisztérium most is teljes ültetési csomagot biztosított, amely a nagyméretű földlabdás sorfa mellett annak tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéshez szükséges eszközöket (mint támasztókaró, mulcs és favédő rács) is tartalmazta. Az ültetésben a falu lakói segédkeztek, így 10 eperfa sorakozik a rendezvénytér melletti füves területen.
November 18-án pedig már a karácsonyi készülődéshez adtak ötleteket a büki városi könyvtár munkatársai. A Könyves Karácsonyi Készülődés program keretében megismerhették a település lakói azokat az internetes felületeket, ahol könnyebben lehet intézni az ajándékvásárlást, főleg könyvek és játékok esetén. A kreatívabb érdeklődők betekintést kaphattak és kipróbálhatták a könyvszoborkészítés rejtelmeit, folyamatát.
A következő hetekben is színes programok várják az itt élőket. Minden adventi hétvégén (főként szombatonként) 16 órai kezdettel műsorokkal és meglepetéssel kedveskedik az önkormányzat, ezzel is meghitté téve a várakozás időszakát. December folyamán átadásra kerül az új játszótér is. Bővebb információk a település közösségi oldalán találhatók.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Iklanberényi hírek