2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

IKLANBERÉNYI HÍREK

SHeni
IKLANBERÉNYI HÍREK
A járványhelyzetben is sok fontos dolog történt a kis településen. Március 13-án 13 fővel megalakult az Iklanberényért Egyesület.

Olyan civil szervezet kezdheti meg működését a hivatalos bejegyzés megküldése után, amely segítheti a település mindennapjait. Céljaik között szerepel a falu további szépítése, értékeinek megőrzése. Amennyiben a járványhelyzet megengedi, a szervezet segíteni szeretné a július közepén tartandó, Berényiek Találkozója című országos rendezvényt.
A járvány terjedésének megelőzésben is részt az önkormányzat. Nem csak a nagyobb településeken készülnek/készültek maszkok, hanem itt helyben is, melyeket a polgármester, Mészárosné Nagy Mária saját kezűleg varrt meg, és Lajos Róka falugondnok osztott szét. Emellett segítik az idősek mindennapjait, napi bevásárlással, receptek kiváltásával, ebéd házhoz szállításával, ami nem mindig a legegyszerűbb. Köszönjük a faluért tett munkátokat!
Húsvétra is megszépült a falu. A hagyományos tojásfa mellet új díszek kerültek ki a köztérre, melyek Róka Lajos falugondnok keze munkáját dicsérik. A díszítésben a polgármesterasszony mellett Mészáros Péterné alpolgármester is segédkezett. Sajnos a hagyományos majálisra az óvintézkedés miatt idén nem kerül sor, de azért a májusfaállítás nem marad el.
Sok türelmet és kitartást ebben a nem mindennapi időszakban!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
IKLANBERÉNYI HÍREK