2020. július 6. hétfő
[Répcevidék]

II. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton

yde
II. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton
A Bükfürdő Thermal & Spa-ban tartották 2019. április 24-én a II. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton sajtótájékoztatóját, ahol a sajtó képviselői mellett jelent volt Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Baranyai Róbert, Bük város alpolgármestere, Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere és Tóth Tamás, a helyi művelődési központ intézményvezetője.

Elsőként Boros László Attila köszöntötte a megjelenteket és elmondta, a Bükfürdő-Csepreg Félmaraton a tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal jött létre és azzal a céllal, hogy a nevezési díjakból befolyt összegből támogathassanak rászoruló családokat, intézményeket. A 2018-as évben összesen 240 induló állt rajthoz, így az Együtt Ábel Egészségéért Alapítvány és a Csepregi Óvodásokért Alapítvány között összesen 1,4 millió forintot tudtak szétosztani a szervezők. Az idei évben két SMA-izomsorvadásban szenvedő kisgyermeket, Dicsa Noémit és Katona Olivért támogatják alapítványaikon keresztül.
A vezérigazgató kiemelte, hogy a tavaly sikeres gyerekfutás mellett útjára indítják ismét a kerékpártúrát, mely programokon a részvétel ingyenes. Az első rendezvény tapasztalatai alapján néhány változásra számíthatnak a versenyzők, ezek közül is talán a legfontosabb a verseny új útvonala és a kezdési időpont, ugyanis idén 10.30-kor rajtol el a mezőny. A vállalkozószelleműek három kategória közül választhatnak: egyéni 21 km, 21 km váltóban (7-4-10 km-es szakaszok) és egyéni 7 km. Mindhárom távon díjazzák az első három helyezettet, elkülönítve női és férfi kategóriát, valamint az egyéni 21 km-es számon különdíjakat is osztanak. Díjazzák a legfiatalabb és a legidősebb versenyzőt, a leggyorsabb kerekesszékes indulót és a leggyorsabb menetfelszerelésben futó tűzoltót.
Boros László Attila tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy minden előnevezőnek és az első száz helyszíni nevezőnek biztosítanak technikai trikót, befutóérmet és aznapra érvényes fürdőbelépőt a Bükfürdő Thermal & Spa-ba. Az előnevezés április 30-ig tart, erről az érdeklődők minden információt megtalálnak a www.bukfurdo.hu honlapon. Ezután már csak a helyszínen lesz lehetőség a nevezésre, a rendezvény napján.
Baranyai Róbert alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a fürdő elindította ezt a kezdeményezést és hogy mind Csepreg, mind Bük város a karitatív cél mellé állt. A futóverseny útvonala érinti a városházánál lévő parkot is, melynek építési munkálatai jelenleg még zajlanak, de várhatóan május végére befejeződnek.
A Csepregi Óvodásokért Alapítvány részére felajánlott összeget egészítette ki Csepreg Város Önkormányzata, így tudott megújulni az óvoda udvarán található játszótér - mondta el Vlasich Krisztián polgármester. A Félmaratonnak köszönhetően a két település között még szorosabb lett a kapcsolat, melyről mindkét város képviselői pozitívan vélekednek.
A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője, Tóth Tamás szerint a futóverseny most már a Kultúr Wellness egyik tartópillérévé vált. Idén a Büki Gyermeknap teljes költségét pályázati pénzből finanszírozzák.
A Bükfürdő-Csepreg Félmaraton kísérőprogramjaként rendezik meg mindkét városban a gyermeknapot, ahol a kirakodó vásár, ugrálóvár, játszóház és különböző gyermekcsoportok bemutatója mellett népszerű fellépők is színesítik a programot, mint Péter Sramek, az Animal Cannibals vagy a Hooligans.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.