2021. február 25. csütörtök
[Répcevidék]

Ifjúsági klub alakult Szakonyban

Boros Rudolfné
Ifjúsági klub alakult Szakonyban
Szakony katolikus fiataljainak ötlete vált valóra július 27-én. Hosszú előkészületek után a SZIK-lak (Szakonyi Ifjúsági Klub) megnyitójára invitálták a falubelieket a helyi plébánia udvarára.

Az ünnepélyes alkalmon Finta József plébános úr megszentelte az új közösségi helyet, a vendégek vetítést láthattak a munkálatokról, majd terített asztal mellett folytathatták a beszélgetést. A tervek megvalósításáról Kluk Eszter klubtag mesélt.
„Már tavasszal felmerült bennünk az ötlet, hogy jó lenne a plébánia udvarán álló régi épületből közösségi teret kialakítani, hiszen eddig nem nagyon találtunk helyet és alkalmat kisebb összejövetelekre, találkozókra. Lelkes kis csapatunk megkereste Csenár Mátyást, aki örömmel segített a továbbiakban. Munkálataink a nyári szünet első napjaival el is kezdődtek. Volt mit tenni, rengeteg holmit pakoltunk ki, melynek legnagyobb része papír volt. Ehhez még gyűjtöttünk a faluban, így 610 kg papírt adtunk le a telepen. Majd következett az igazán nehéz munka: drótkefével lesikáltuk a meszet a falakon lévő falécekről. Bár az alapos takarítás munkálatai napokig tartottak, de igazán jó hangulatban szorgoskodtunk. A falu mesteremberei is besegítettek. Major Attila a kőművesmunkálatokat végezte, segített az új ablakok beszerelésében. Alasz László egy új falat húzott fel nekünk, s az asztalosmunkákat végezte. Kövér Imre egy vasajtót készített. Kóbor Ádám a festést vállalta. Csenár Mátyás szervezésével áram és villany is bevezetésre került. Bútorokat raklapokból készítettünk, amiket szintén Csenár Mátyás szerzett nekünk. A kényelmes sarokülőre paplanokat és párnákat tettünk. Ezek után kidekoráltuk a helyet: képeket, posztereket ragasztottunk a falra, készítettünk - szintén raklapokból - bárpultot, égősorokat ragasztottunk fel ide-oda. A Szakonyi Tűzoltóság ajándékozott nekünk egy ping pong asztalt. Lelkes csapatunk tagjai: Takács Bence, Takács Dávid, Major Adrienn, Németh Laura, Kluk László, Galavics Gergő, Bősze Mercédesz, s én.
Nagyon szépen köszönjük a falu lakosainak a segítséget és támogatást, különösen Csenár Mátyásnak, aki szívét-lelkét beletette a munkálatokba és összetartotta a csapatot. Örülünk, hogy sokan megtisztelték jelenlétükkel a megnyitónkat, hiszen ez a közösségi hely minden fiatal számára nyitva van, aki szeretne velünk közösen gondolkodni, tenni."

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Ifjúsági klub alakult Szakonyban
Ifjúsági klub alakult Szakonyban