2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

I. Fiatal Gazda Találkozó és Családi Nap

I. Fiatal Gazda Találkozó és Családi Nap

Közel 400 fő részvételével lezajlott az I. Fiatal Gazda Találkozó és Családi Nap Egyházasfaluban. A rendezvény jellegéből adódóan sok korosztályt megmozgatott. Nemcsak a faluból, hanem környező településekről is sokan kilátogattak a rendkívüli meleg ellenére is.
9 főzőcsapat mérettette meg főzőtudását a szombati napon. Közülük 3 csapatot díjazott is a háromtagú zsűri. Az egész délutánt felölelő és éjszakába húzódó rendezvényt színes programok, szakmai kerekasztal-beszélgetések tarkították. Mindenki megtalálhatta a maga korosztályának és érdeklődésének megfelelő programot. A gyerekeknek ugrálóvár, csillámtetoválás és szalmalabirintus állt egész nap rendelkezésükre. Szelfipont is készült, amit sokan kihasználtak és fotózkodtak a háttérben álló traktorokkal.
Elsőként a falu polgármestere, Sándor József mondott köszöntőbeszédet. Őt követte Németh Gergely, a NAK elnöke és a MAGOSZ megyei alelnöke, majd a nap házigazdája és főszervezője, Derdák Gábor, a NAK megyei alelnöke, a MAGOSZ ifjú gazda tagozat megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket.
A köszöntőbeszédek után az idei évben fennállásuk 90. évfordulóját ünneplő Szanyi Bokréta Néptáncegyüttes műsora következett. Őket követték a falubeli légtornászok, akik légies könnyedséggel mutattak be akrobatikus gyakorlatokat. Végül, de nem utolsósorban a Trial Show fantasztikus produkcióját láthatta a közönség.
Akik kicsit komolyabb és szakmaibb programokra vágytak, ez idő alatt részt vehettek a kerekasztal beszélgetéseken is. Dr. Kalmár Sándor a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának egyetemi docense beszélt a generációváltásról, aktualitásokról és pályázati lehetőségekről. A vacsora előtt még felszólalt Barcza Attila országgyűlési képviselő úr és Jakab István, a Magyar Országgyűlés Alelnöke és a MAGOSZ elnöke is. Kovács Pál, a falu plébánosa pedig asztali áldást mondott. Az Óvári Dalárda körnek köszönhetően jó hangulatúra sikeredett vacsora során a megjelentek különböző ételeket kóstolhattak, amiket a főzőcsapatok készítettek a nap folyamán. Rengeteg adag készült, amiből a megmaradt pörköltek és kenyerek sem vesztek kárba. Ezeket a rászorulók asztalára juttattuk el, többek között a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézetében, akik örömmel fogadták a felajánlást.
Az egész rendezvény ideje alatt volt lehetőség tombolavásárlásra, amit a vacsora után ki is sorsoltak. Az este jó hangulatáról pedig Galavics László gondoskodott. Összeségében elmondható, hogy az első gazdatalálkozó igazán jól sikerült, és reméljük, a jövőben is megrendezésre kerülhet az esemény. Marton-Gazdag Rita

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.