2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Hegyfalu üdvözöl

Magyarné Kiss Éva
Hegyfalu üdvözöl
Üdvözlünk mindenkit Hegyfaluból, 2020. évben mi is csatlakozunk ehhez az egyre ismertebb kiadványhoz, hiszen nekünk még a Répce is a kert alatt folyik.

Sok esemény történt nálunk az utóbbi hónapokban.
Az ősz folyamán elbúcsúzott tőlünk Dóka Ferenc plébános, és szeretettel üdvözöltük Haller László plébánost, nyá. honvéd őrnagyot, aki új színt hozott közösségünk életébe.
December elején nagyon régóta várt beruházás került átadásra, amely a „Hegyfalu község és környéke szennyvíztisztító telep építése és csatornahálózat kiépítése" című projekt volt (Hegyfalu és további négy település). A csatornázási munkálatok befejezése után három utca új aszfaltburkolatot kapott.
Az adventi időszak kezdetére a Faluszépítő kör és a falu lakói immár 12. éve elkészítették a szokásos 8 méter átmérőjű adventi koszorút. Felépítésre került még a betlehem, melyben életnagyságú a Szent Család és a háromkirályok. Mellette került elhelyezésre az adventi kalendárium, amelyben a helyi óvodások rajzai láthatók.
Az ünnepi időszakban minden vasárnap 17 órakor gyertyagyújtásra került sor: az első gyertyát a Faluszépítő kör elnöke, a másodikat a helyi Vöröskereszt képviselője, a harmadikat a polgármester úr, a negyediket a plébános úr gyújtotta meg. Minden alkalommal elhangzott egy rövid műsor a helyi fiatalok előadásában, és utána a fenti szervezetek tagjai látták vendégül a megjelenteket forralt borral és teával.
Mint minden évben, a negyedik vasárnapon a helyi énekkar adott karácsonyi koncertet a templomban, illetve ekkor került sor a helyi óvoda szülői munkaközössége által szervezett kézműves vásárra. Sajnos az eleredő eső megzavarta a gyertyagyújtást, de nagy örömünkre szolgált, hogy a plébánia mögötti újonnan elkészült közösségi teremben sikerült lebonyolítani a forralt borozást és teázást, amely - mint minden vasárnap - jó hangulatban telt el.
Az adventi és karácsonyi hangulatot fokozta a falunkban az immár második éve működő harangjáték. Minden reggel 8-tól 20 óráig óránként egy-két percig más-más egyházi dallam csendül fel: karácsonykor megszólalnak a közismert ünnepi dallamok, az év többi napján egyházi dalrészletek hallhatók.
Az év többi részében is számos program kerül megrendezésre, melyekről a későbbiekben számolunk be.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.