2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Hegyfalu: Karácsony előtt – együtt és mégis külön …

Magyarné Kiss Éva
Hegyfalu: Karácsony előtt – együtt és mégis külön …

November végén néhány erre kedvet és a vírushelyzet miatt bátorságot érző falubeli lakos ismét elkészítette az adventi koszorút templomunk előtt, amely az idén sem maradt el az eddigi években megszokott szépségétől és 10 méter átmérőjétől.
A Hősök terére került az adventi kalendárium a helyi gyermekek rajzaival. Mindkettő karácsonyváró jelképért köszönet a résztvevőknek!
Pályázati forrásból falunk szabadidőparkja is bővült új játékokkal és kerítéssel, amely a horgásztavat választja el a játszótértől. Kedvelt tavunk is komfortosabbá vált: partján kényelmes padok várják az erre sétálókat és pihenni vágyókat, egyben új szemétgyűjtők is kihelyezésre kerültek. A jó idő beköszöntével - mivel itt kemence és bográcsozóhely is adott - minden korosztály és baráti társaság megtalálhatja a számára megfelelő szabadidős programot.
A karácsonyt együtt és mégis külön vártuk: a Hegyfalui Hírlevélben került kiírásra a felhívás: az adventi napokban minden este más és más család ablakában kerüljön kivilágításra december 1-24-ig, azaz szentestéig a karácsonyvárás 1-1 számozott napja. A várakozás idején így fonta körbe falunkat a szeretet fénye. Köszönet az ebben résztvevőknek!
December 24-én ünnepelte 95. születésnapját falunk szülötte, Károlyi József. Hét testvére közül ő volt az ötödik gyermek családjukban. Hegyfalun járt általános iskolába, 1952-ben volt katona Kaposváron a nagybajomi erdőben. Három hónapos alapkiképzése után további három hónapot maradt szakaszvezetőnek a katonaságnál. Fiatal évei során több szakmában kipróbálta magát inasként (kőműves, hentes, kovács, földműves, vasúti pályamunkás stb.), míg végül a kertészet mellett köteleződött el, és a mai napig gyakorolja hivatását. 1956-ban Rosta Irmával kötött házasságot, 56 évig voltak házasok felesége 2013-as haláláig. Három gyermekük született: egy lány, két fiú. Összesen hat unokájuk - három lány, három fiú - után első dédunokája 2016-ban, második 2020-ban érkezett a családba. Jóska bácsit - aki most is kiváló egészségnek örvend - falunk polgármestere, Bartok Tibor köszöntötte. A vírushelyzet miatt az emléklap átadása szabad téren történt. Jó egészséget, további tartalmas szép éveket kívánunk!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Hegyfalu: Karácsony előtt – együtt és mégis külön …
Hegyfalu: Karácsony előtt – együtt és mégis külön …
Hegyfalu: Karácsony előtt – együtt és mégis külön …