2020. február 23. vasárnap

Hatalmas tömeg várta a palacsintafesztivált Csepregen

Hatalmas tömeg várta a palacsintafesztivált Csepregen
A harmadízben megrendezett Csepregi Palacsintafesztivál kibővült programokkal kínált egész napos gasztronómiai és kulturális felüdülést a Malomkertben július 13-án.

A városba érkező fesztiválozók kilenc térségi csapat és két Csepregen vendégeskedő delegáció különlegességeit kóstolhatták meg, a széles kínálat nem csak a legnépszerűbb kakaós és túrós ízeket vonultatta fel, akadt levendulás, tiramisus, de még sushis is, sőt a nemzeti trikolor színeit is megjelentették a palacsinta tésztáján. A csapatok standjainál saját arculatban vonultak fel a nagy napra, s külön étlappal kedveskedtek az érdeklődőknek, de volt olyan hely is, ahol saját színpadot, vagy épp saját gyermekfoglalkozást szerveztek, de gyümölcstálakkal és szomjoltó limonádékkal is színesítették a kínálatot. A kínai delegáció tagjai töltött palacsintához hasonló húsos táskával készültek, de a horvátországi Pakrác csapata is kitett magáért: a lekváros óriáspalacsinták mellett csupros babot és lángost is kóstolhattak a fesztivál vendégei.
A rendezvénysátorban már délelőtt színpadra álltak a Dirty Dance Sopron táncosai, majd a Holle Anyó Színház Terülj, terülj asztalkám című darabja adott kedvet a palacsintakóstoláshoz. A szombathelyi Galaxy Fitness fellépését egy helyi előadópáros, Vígh Gergő és Jesztl Fanni műsora követte, majd a Répce Party Country tagjai szólaltatták meg az ismert farmerzenéket.
Míg az édes és sós tésztakészítményeket a szakmai és társadalmi zsűri tagjai véleményezték a megújult Malomkert zenepavilonjában, addig Janklovics Péter humorista kedélyes történeteit hallgathatta a színpad előtt a közönség. A horvát népzenét játszó undi Veseli Gradišćanci Tamburazenekar fellépését követően Csepreg Város Fúvószenekara harsogta be a rendezvényteret.
A palacsintasütő-verseny eredményhirdetésén Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, megköszönve minden csapat megtisztelő részvételét és kiemelkedő teljesítményét. A legkiválóbb édes palacsintának járó elismerést, és a hozzá tartozó díjat Maximovics Veronika óvodavezető és a Csepregi Óvoda és Bölcsőde KIKI csapata nyerte el, a legkiválóbb sós palacsintának járó elismerést pedig Forrai Dániel polgármester és a Vassurányi Kacarászok csapata vehette át.
A legjobb vendéglátást is díjazta a Lőke István mesterszakács vezetésével dolgozó zsűri, Szarka Anikó városi képviselő és a Csepregi Csalafinta Palacsinta csapat emelhette magasra a díjhoz járó kupát. A legbőségesebb kínáló hely címet, és a vele járó elismerést Josip Fa vezetésével a Pakráci Magyarok Közössége vihette haza Horvátországba, akik immáron második alkalommal vettek részt a fesztiválon. Qiao Jian, a kínai Nanning város küldöttségének vezetője csapatával a legkülönlegesebb ételnek járó címet vehették át méltán megérdemelten. Az idei évben Tóth Tamás vezetésével Bük városa vehette át a legvidámabb csapatnak járó elismerést. A legkreatívabb csapatnak Zétényi Irén és Kapitány Eszter vezetésével a George Sorel Alapítványt választották.
A IV. helyezést és a Nyugat Takarékszövetkezet különdíját Somogyi Györgyné vezette Írottkő Natúrparkért Egyesület Natur palacsintások „némi extrával" csapata vehette át. A III. helyezést Nagy Róbert polgármester és a Söptei Palacsintaforgatók csapata érdemelte ki, akik a Vas Népe különdíját is megnyerték. A II. helyezést Derdákné Rózsa Hajnalka képviselőasszony vezetésével a Vépi Katicák vehették át, s az I. helyezést a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte el, ahol a díjat és az éves vándorkupát Gál Sándor emelhette a magasba.
A tartalmas nap estéjét az Irigy Hónaljmirigy sztárjai alapozták meg, majd Szikora Róbert és az R-GO adott maratoni hosszúságú koncertet, telis-tele retró kedvencekkel, ismerős dallamokkal. Éjféltől az Unikum bulizenekar szólaltatta meg az aktuális és az örök klasszikus slágereket, s tombolhattak a palacsinták szerelmesei.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.