2021. szeptember 23. csütörtök
[Répcevidék]

Farsangbúcsúztató programok Zsirán

N. P. Kati
Farsangbúcsúztató programok Zsirán
Mostani állás szerint nemcsak a farsangot búcsúztattuk február végén, de beláthatatlan ideig mindenféle programot nélkülöznünk kell.

A hagyományos disznóölések felelevenítését tűzte ki célul a Tömegsport Klub, amikor néhány éve úgy döntött, hogy ezzel az eseménnyel színesíti a programkínálatot. Már az első alkalommal is nagy sikere volt a rendezvénynek, hiszen sajnos faluhelyen sem gyakori, pedig valamikor ez hozzátartozott a magyar tradíciókhoz. Nagyszüleink idejében a disznóvágással biztosította a család az egész éves hús-, és zsiradékkészletét füstölt húsok, kolbászok, tepertő, illetve zsír formájában. Egy fantasztikusan szép februári szombaton került sor Zsirán a disznóölésre. A sportkör tagjai serénykedtek kora reggeltől, s a teendők forgatókönyvszerűen követték egymást, mindenki kivette részét a munkából. Aztán a délelőtt folyamán feldolgozásra kerültek a húsok, készültek a hurkák, kolbászok, sült a zsír, főtt a káposzta, hogy az érdeklődők meg is kóstolhassák az elkészült étkeket. Jöttek is ebédre a falubeliek, és a kultúrház udvarán felállított asztaloknál ülve élvezték az ízeket és a kellemes időt. Szerencsére minden elfogyott, s így reméljük, hogy jövőre is lesz folytatás!
Aztán kicsit később, a délután folyamán a Zsirai Énekkar farsangi műsorával folytatódott a nap programja. Színpadra lépett az ABBA, a Boney M, láthattuk és hallhattuk a Santa Maria partra érését, részesei lehettünk a Régi csibészek újratalálkozásának és a Pa-dö-dő is beavatott bennünket a Szabó Jánoshoz fűződő kapcsolatába. Jelmezbe öltözve, saját készítésű díszlettel varázsolták a műsort még feledhetetlenebbé. Ez a maroknyi, de annál lelkesebb kis csapat - mely azonban a farsangi műsorra mindig egy kicsit kiegészül a vállalkozó kedvű fiatalokkal - évente megrendezi farsangi műsorát, mellyel megörvendezteti a falu lakóit, s ez a farsangi időszak kiemelkedő programja is. A műsor után a vendégeket büfével és tombolasorsolással marasztalták. Köszönjük, hogy idén is részesei lehettünk az énekkar műsorának!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Farsangbúcsúztató programok Zsirán
Farsangbúcsúztató programok Zsirán
Farsangbúcsúztató programok Zsirán
Farsangbúcsúztató programok Zsirán
Farsangbúcsúztató programok Zsirán
Farsangbúcsúztató programok Zsirán