2023. március 22. szerda

Falukirándulás és őszköszöntő Lócson

Reichardt Nikolett
Falukirándulás és őszköszöntő Lócson

A kis településen minden évben programokban gazdag az őszi időszak. Idén szeptember 10-én Horváth Ildikó polgármester asszony vezetésével 45 fős csoport indult útnak felfedezni a Bakony nevezetességeit, először a Herendi Porcelánmanufaktúrát, ahol a gyártás folyamatába is bepillanthattunk. Majd Zircen a Ciszterci Apátságot, Bakonybélen a Szent Mauríciusz Monostort és a Pannon Csillagdát látogattuk meg, ahol alapos betekintést nyertünk a csillagok és bolygók világába. Hazafele egy vacsorával egybekötött beszélgetéssel zárta a tartalmas napot a szép számú kiránduló csoport.
Az őszköszöntő ünnep a hagyományosnak mondható terményáldással vette kezdetét, dr. Szalai Gábor atya áldotta meg az idei terményekből összeállított bőségtálat, majd Schimmer Attila helyi előadó szórakoztatta a magyar és német ajkú közönséget. Retró vacsorával, saját készítésű süteményekkel, teával, borral, baráti hangulatú beszélgetésekkel, vidámsággal és tánccal telt az este, amelyhez a talpalávalót Tóth Károly húzta. A képviselő-testület a rendezvényen köszöntötte a legrégebben, 30 éve betelepült osztrák házaspárt.
Az Idősek Világnapjához kapcsolódva a képviselő-testület idén október 9-én tartja a nyugdíjas estet. Majd az őszi szünetben a madárbarát mintaprojekt gyakorlati megvalósítása következik, tanösvény és madárodvak telepítésével, előadással, melyre a gyerekeket és családokat várjuk. Nem utolsó sorban a Róci Egyesület Tesco pályázaton elnyert 100.000 Ft összegű támogatásából pedig fákat ültetünk.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Falukirándulás és őszköszöntő Lócson
Falukirándulás és őszköszöntő Lócson
Falukirándulás és őszköszöntő Lócson