2021. március 4. csütörtök
[Répcevidék]

Éves beszámoló a közmeghallgatáson.

Németh Lajosné
Éves beszámoló a közmeghallgatáson.
Nagygeresd Község Önkormányzata a hagyományokhoz híven, március 8.-ra hívta össze a falu lakóit, hogy tájékoztatást adjon a 2018-as év tevékenységeiről és ismertesse az idei évre vonatkozó terveket.

Az érdeklődők részletes beszámolót hallhattak a megvalósult beruházásokról, programokról. Szó esett az önkormányzat által nyújtott különféle támogatásokról. Polgármester úr kiemelte a szülőknek nyújtott nem csekély anyagi segítséget, valamint a karácsonyi vásárlási utalványt, amelyből minden háztartás részesült.
Felvázolta az elmúlt évtized legnagyobb beruházását, amelynek a kivitelezésére tavasszal kerül sor.
A pályázat útján elnyert pénz és az önerő, mintegy 15 millió forintos befektetést jelent településünk életében. Az elnyert összeg járdafelújításra lesz fordítva, amely során a régi, közel 30 éves aszfaltréteget eltávolítják, és helyette egy új burkolatot kap a felület. A falumegújítási program keretében, újabb pályázatok benyújtását tervezi a képviselő-testület. Községünk is bekerült a falusi családi otthonteremtési támogatás (CSOK) kedvezményezettjei közé, emellett az önkormányzat továbbra is támogatja a házastársi kapcsolatban élők első lakáshoz jutását. Polgármester úr beszámolt a rezsicsökkentés keretében kiutalt tűzifa és egyéb tüzelőanyag kiosztásáról. A hallgatóság elé terjesztette a 2019. évi rendezvénynaptárt, amelyben számos kisebb rendezvény mellett most is szerepel a július 27-én tartandó falunap és az augusztus 19-én megrendezésre kerülő fogathajtó verseny. A felszólalásokra és kérdésekre adott válaszokat követően, lezárult a falugyűlés hivatalos része. A továbbiakban a hölgyek méltatása, megajándékozása és megvendégelése következett. A méltató szavak kifejezték a női nem dicséretét, köszönetet és hálát tolmácsoltak. A megindító gondolatok után a jelenlévő hölgyek egy cserepes cikláment kaptak ajándékba. A felszolgált tortaszeletek elfogyasztását követően, a Szó-és Kép Színpad előadásában, Móricz Zsigmond fergeteges humorral átszőtt darabját láthatta a közönség. A dinnyék című komédia paraszti környezetben játszódik, a furfangot, a ravaszságot és a kapzsiságot helyezve előtérbe, ezért nagy sikert aratott a nézők körében. Polgármester úr szavait idézve: „Olyan módon szeretnénk emlékezetessé tenni ezt a napot a hölgyek számára, hogy mintegy érzelmi akkumulátor, a lehető leghosszabb ideig kitartson!" Reméljük így lesz!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Éves beszámoló a közmeghallgatáson.
Éves beszámoló a közmeghallgatáson.
Éves beszámoló a közmeghallgatáson.