2021. szeptember 18. szombat
[Répcevidék]

Elszármazottak találkozója Szakonyban

Boros Rudolfné
Elszármazottak találkozója Szakonyban
Szeptember 28-án első alkalommal rendezték meg a Szakonyból elszármazottak találkozóját. A település vezetősége és lakói nevében Farkas Gyula polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepi műsort a Büki Női Énekkar előadása nyitotta meg. Műsorukon a népdalcsokrok mellett felcsendült Bartók Béla Levél az otthoniakhoz című műve is. A településen élők nevében Tóth Ildikó tolmácsolta Wass Albert gondolatait az otthonról. Szolnokiné Bognár Ilona elszármazott Káldy János Rába-parti elégia versével lepte meg a hallgatóságot. Szakonyi Ferenc köszönetet mondott mindazok nevében, akiket a település befogadott, s otthont leltek nevelőszülőknél. A településen élő fiatalok műsora után Farkas Gyula polgármester ünnepi gondolataiban Szakony múltjáról, jelenéről beszélt. Vázolta azokat a feladatokat, kihívásokat, melyek a település életében megoldásra várnak. A délután folyamán Boros János és barátai szolgáltatták a zenét.
A település vendégül látta a megjelent vendégeket. Vadászok által készített vadpörkölt került a terített asztalokra. Majd a beszélgetés vette át a főszerepet. A visszaemlékezések, újratalálkozások szép élményt adtak elszármazottaknak, itt élőknek egyaránt.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.