2021. szeptember 19. vasárnap
[Répcevidék]

Egyházasfalu téli örömei…

Major Izabella
Egyházasfalu téli örömei…
Az óesztendei borongós novembertől az új év farsangoló februárjáig tartó időszak is nagyon mozgalmas községünk életében.

Legfőbb jellegzetessége a hagyományőrzésben, illetve a hagyományteremtésben rejlik. Utóbbi ezúttal a kis falunk életében először megszervezett Szent Márton napi lámpás felvonulás, amelyen szinte minden család képviseltette magát.
Emellett többéves hagyományos ünnepeink, mint a Keresztényi Kórus által megtartott varázslatos Szent Erzsébet napi templomáhítat, a Faluszépítő Egyesület színes adventi vására, valamint a december eleji adventet köszöntő csodás koncert a győri Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével, amelyek igazi lelki feltöltődéssel ajándékoztak meg mindannyiunkat. Külön örömet jelentett, hogy az ünnepi eseményekre már új utakon lépkedve érkezhettünk meg, ugyanis önkormányzatunk sikeres pályázatának köszönhetően több kilométeres szakaszon megújultak járdáink a biztonságosabb gyalogos forgalmat szolgálva. Ezzel egyúttal megoldódott az a többévtizedes közlekedési probléma, hogy a falu határa és a vasútállomás között nem volt kiépített járdaszakasz. Az ezzel kapcsolatos további örömhírt a decemberi közmeghallgatáson jelentette be polgármesterünk, miszerint a járdafelújítási program az új esztendőben is folytatódik majd. Mindemellett igazi téli örömünkre szolgál, hogy az ősszel megkezdett felújítási munkálatok nyomán újjászületett az orvosi rendelőnk, valamint a temető ravatalozója és sorra szépülnek meg köztéri szobraink is. Ez utóbbiak elsősorban falunk jótevőjének, Major Miklós úrnak köszönhetően.
Ugyancsak nagyszerű történés kis falunkban, hogy önkormányzatunk ezúttal is folytatta családbarát programját, melynek keretében nyugdíjasaink 10000 Ft-os Erzsébet-utalványban részesültek, a gyermekek számára pedig továbbra is biztosított az ingyenes óvodai és iskolai étkeztetés.
A tél kiemelkedő eseménye, mint minden évben a Freedom Cafeban nagy szeretettel megrendezett Nyugdíjas nap, ahol ezúttal is teljes volt az ünnepeltek boldogsága. A falubuszos utaztatás, a megható, kedves köszöntő szavak, az óvodások és iskolások jókedvre hangoló, vidám műsora, s nem utolsósorban a finom vacsora, kitűnő zenével és az egész estre jellemző szíves vendéglátással, mind-mind a nyugdíjasok iránti őszinte, szívből jövő megbecsülést mutatta. Ezt támasztja alá az igényes sztárvendég hívása is, aki ezúttal a népszerű operett-csillag, Oszvald Marika művésznő volt. Meglepetésként elkísérte ugyancsak nagyszerű énekesnő társa is. A műsorban felcsendülő jól ismert dallamok régi szép emlékeket idézve szinte elvarázsolták a résztvevőket. Oszvald művésznő a tőle megszokott kedves közvetlenséggel, bájos tánctudásával előadott műsora, és vendégszereplő társa, a közönséget is megénekeltetve óriási sikert arattak.
2019-et írunk már. Kialudtak az utcai karácsonyi fények, elcsendesült a vidám, új évet köszöntő forgatag, de szívünkben még őrizzük a téli ünnepek nyújtotta szeretetteljes történéseket, örömöket és jókívánságokat. Egyházasfalu minden kedves lakójának, s nevükben is valamennyi Répcevidék olvasónak szívből kívánom, hogy a téli örömök nyújtotta szeretet, békesség és a farsangi derű hassa át az újesztendőt, újra és újra magunkénak érezve a bölcs megállapítást, miszerint: „Minden ember annyit ér, amennyi szeretet van benne".

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Egyházasfalu téli örömei…
Egyházasfalu téli örömei…
Egyházasfalu téli örömei…
Egyházasfalu téli örömei…