2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Egyházasfalu év végi szeretetszeletei

Major Izabella
Egyházasfalu év végi szeretetszeletei
Az emberes hónapok beköszöntével a közeledő év vége, az örömteli adventi várakozás mindannyiunkat egyfajta lelki számadásra készteti. Ezáltal még nyitottabbá válunk hagyományos ünnepeink megélésére is, melyek fontos, erőt adó szeretetszeletekként vannak jelen életünkben.

A sort idén is a segítő Szent Márton püspök tiszteletére megrendezett lámpás körmenet nyitotta meg. Ezt követően Önkormányzatunk látta vendégül nyugdíjasainkat az ugyancsak évente nagy-nagy szeretettel szervezett idősek napi rendezvényén, ahol a polgármesteri köszöntőben jóleső érzés volt hallani az elért eredményekről, s a jövőbeli tervekről, melyek a sikeres pályázatoknak köszönhetően is biztosítják kis falunk további fejlődését. Különösen a temetői felújítások, s a Platán téri közösségi hely téliesítése keltettek fel nagy érdeklődést. A nagyszerűen sikerült nyugdíjas-találkozó üde színfoltja volt ezúttal is az óvodások és iskolások kedves, szeretetteli műsora, majd a sztárvendégként érkező Soltész Rezső táncdalénekes közvetlen hangú, népszerű, ismert dallamokból összeállított fellépése, melyet derűs, a legendás magyar futballmúltat felidéző anekdotákkal is színesített. Emellett nagy gondot fordított a közönség megszólaltatására, hajdani szerenádos emlékeket felelevenítve. A műsoridejét önként, szeretettel meghosszabbító művészt hálás, nagy tapssal búcsúztatták nyugdíjasaink. Az éjfélig tartó jó hangulatú összejövetelről távozva köszönő szavakkal illették a polgármestert munkatársaival együtt, valamint a Freedom Cafe dolgozóit, akik figyelmes, kedves felszolgálással biztosították mindvégig az asztali örömöket.
Szeretetszeleteink további sora a Keresztényi énekkar szervezésében megtartott, ugyancsak hagyományos, a jótékony Szent Erzsébetre emlékező műsorával folytatódott a november 23-ai szentmise után. A megható, szívet-lelket az adventi várakozásra méltóan felkészítő, gyönyörű dallamok hallatán a padsorokban helyet foglaló hívek is átszellemülten énekelték a kórussal együtt mindannyiunk szívének leghőbb vágyát, miszerint: „Szeretet áradjon köztünk, szeretet gyúljon bennünk!"
A szeretet varázsolta belső fények és érzések hívták életre idén is adventi vásárunkat s a győri Nemzeti Színház művészeinek fellépésével szervezett hagyományos adventi koncertünket, ahová az utat a sorra felgyulladó falukalendárium fényei világítják meg.
Egyházasfalu év végi szeretetszeleteinek legjavát pedig majd a betlehemező gyermekek viszik házról házra. Addig is az átélt lélekemelő ünnepsorozat fényeiben megerősödött szívvel kívánunk egymásnak, s a Répcevidék minden kedves olvasójának, Istentől megáldott, szeretetgazdag, szép karácsonyt és új esztendőt!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.