2023. június 2. péntek
[Répcevidék]

Csepregi jelölt a Prima díjasok között

A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díj, melyet a vállalkozók adományoznak a kultúra és tudomány legjobbjainak,

elindítása óta rendkívül sikeres, osztatlan elismerést szerzett, és népszerűsége is óriási lett. A Prima Primissima Díj néhány év alatt szervesen beépült a társadalom szövetébe, és a nagyközönség mellett a vállalkozók legjava is fölismerte a díj rangját, értékeit. Ennek vitathatatlan bizonyítéka, hogy már 2005-ben a Prima Primissima területi Prima díjak rendszerével egészült ki. A magyar szellemi élet, kultúra, tudomány és művészet támogatásában tavaly már mind a tizenkilenc megye képviseltette magát.
A Megyei Prima átadáshoz a kezdetektől csatlakoztak Vas megye vállalkozói is. Szőnye József elnök - aki tagja a Prima Primissima kuratóriumnak! - személye jelentette a garanciát a Megyei Prima Díj létrejöttéhez, és sikeréhez. Az Ő munkája segítette Pusztay Jánost is Prima Primissima díjhoz, örömet és dicsőséget hozva a megyének. Tavalyelőtt Jordán Tamásért szurkolhattunk.
A Vas Megyei Prima Díj Tudomány, Sport, illetve Oktatás és Közművelődés kategóriákban kerül kiosztásra.
Kategóriánként 3 jelölt közül választ a VOSZ Vas megyei elnöksége mellett működő tanácsadó testület.
A kategória győztesek 1 millió forinttal lesznek gazdagabbak, míg a jelöltek 100-100 ezer forint díjazásban részesülnek.
Idén is lehetőség lesz közönségszavazatok leadására a Vas Népe újság segítségével. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Puskás Tivadar gondoskodik.
Az idei évben is a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a megye legnagyobb értékű díjai átadásán a közélet meghatározó szereplői is jelen legyenek, társadalmi megerősítést és rangot adva az eseménynek. A 2013. október 17-én 16 órakor a szombathelyi Weöres Sándor Színházban kezdődő díjátadón üdvözölhetjük többek között a VOSZ Országos vezetőségét és a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma tagjait, a Vas megyei Közgyűlés és a Vas megyei Kormányhivatal vezetőit, Vas megyei országgyűlési képviselőket, a megye városainak polgármestereit, és meghatározó intézményeinek vezetőit.
Természetesen jelen lesznek a díj támogatói, a díj összegét biztosító vállalkozók, akik ezen a napon tisztelegnek a kultúra, tudomány és művészetek képviselői előtt. Társadalmi példát mutatnak együttműködésben, összefogásban és a politikán túl mutató értékek megbecsülésében.
2013-ban a Vas megyei Prima-díj átadásán sok-sok fiatal tehetséggel találkozhatunk, akikre ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet. Természetesen célunk minél több fiatallal megismertetni a humán és reál szféra összefogásának fontosságát. Pozitív életpályák bemutatásával pedig szeretnénk, ha megbizonyosodhatnának róla, hogy nem csak szükség van rájuk országunkban, hanem lehetőségük is van kibontakoztatni tehetségüket hazánkban akár vállalkozóként, akár a humán terület képviselőjeként.

Az ünnepi műsorban fellépnek:
Szombathelyi Kötélugró Klub
szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola növendékei
Sövény László a Ferrum Színházi Társulás társalapítója

A 2013. évi Vas megyei Prima-Díj jelöltjei

Tudomány kategória
Dr. Kecskés László mellkas sebész
Török Gábor főiskolai docens
Dr. Záborszky Zita rehabilitációs orvos

Sport kategória
Antalovits Ferenc súlyemelő
Halmosi Zoltán labdarugó
Patonai Imre kosárlabdázó

Oktatás és közművelődés kategória
Csapláros Andrea múzeum igazgató
Horváth Gyuláné Csepregi Farkas Sándor Egylet elnöke
Pallósiné Dr. Toldi Márta PhD megyei könyvtár igazgató

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.