2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Családi nap az Angol kertben

Barasics Edina
Családi nap az Angol kertben

2022. május 28-án szombaton az önkormányzat támogatásával a Tormásligeti Kreatív csoport egy vidám, játékos délutánra invitálta a családokat. A csapat 4 állomásból álló feladatsort állított össze, melyben volt ugróiskola, labdakergetés, dobozokra dobálás, tekézés, célba dobás, kirakózás. Gyereknek és felnőttnek a saját szintjén. Minden állomáson 3-3 feladat várta a gyerkőcöket és szüleiket. Amint sikeresen elvégezték a kihívásokat egy kis füzetbe pecsétet kaptak. Ezt a „központi" állomáson bemutatva, egy buborékfújót és egy kifestőt kapott az aprónép, a szülő pedig egy „1. Tormásligeti Családi Nap" logóval ellátott hűtőmágnest.
A szervezők saját maguk által készített limonádéval is kínálták a megszomjazott résztvevőket.
Ezután lehetett birtokba venni az indián ugráló várat, volt csillámtetoválás, arcfestés és mini póni, melyre felülhettek a gyermekek.
24 család vett részt az eseményen. A résztvevők fáradtan, csillogó szemmel, vidáman tértek haza a három órás program után.
A nap csúcspontja talán az volt, (mielőtt leeresztették volna), mikor a szervezők is végig mehettek az ugrálóvár akadálypályáján.
A Nemzeti Művelődési Intézet 2022. május 26-án felhívást intézett: „Ha gyermeknapot szerveztek településeteken, küldjétek be az eseményről szóló videós beszámolót a JóGyakorlatON felületen keresztül! A kisfilm hossza maximum 5 perces legyen, amelyben megmutatjátok milyen kreatív módon és innovatív eszközökkel készültetek idén a gyermeknapra. És persze azt is, hogy milyen fogadtatásra talált!" Beküldési határidő 2022. június 7 volt.
Az 1. Tormásligeti Családi Napról készült videós élménybeszámoló, országos szinten első helyezést ért el. A település 100 db-os kifestőcsomagot nyert.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.