2023. március 26. vasárnap

Anyák napi köszöntés, májusfa-állítás, virágültetés Lócson

Reichardt Nikolett
Anyák napi köszöntés, májusfa-állítás, virágültetés Lócson

Anyák napja alkalmából a képviselő-testület nevében Horváth Ildikó polgármester asszony két szorgos segítőjével, Horváth Dávid Zsomborral és Várkonyi Márkkal együtt felkeresték az összes édesanyát, és egy cserepes szegfűvel, mézeskalács szívecskével és üdvözlő lappal fejezték ki jókívánságaikat.
A Közösségek Hete 2022 országos felhíváshoz kapcsolódva egész programsorozatot hirdetett az önkormányzat, melybe bekapcsolódott a RÓCI Egyesület is. A Közösségek Hete program a közösségi értékeket, a közösség összetartó és megtartó erejét, az önkéntességet helyezi középpontba. Mi már április 30-án elkezdtük a programsorozatunkat, felállítottuk a Róci közösség májusfáját a Polgármesteri Hivatal és Könyvtár előtt. Mindenki hozott magával egy színes szalagot, melyre felírta, hogy melyik lócsi rendezvény a legkedvesebb, legfontosabb számára, ezután felkötötték a szalagokat. Majd a tavalyi másjusfa-állításról készült videót vetítettük le, ezután az önkormányzat kihirdette a Közösségek hete többi felhívását, így a „Virágzó régiség 2022" helyi környezetszépítő versenyt és a „Rózsás pompa" című fotópályázatot.
A programsorozat május 14-én egy közösségi virágültetéssel folytatódott, amely a Rózsafalu Civil Egyesület és az önkormányzat közös akciója. A Falusi Civil Alap 2021 pályázaton elnyert támogatást az önkormányzat kiegészítette, így összesen160 tő futó muskátlit, 40 tő álló muskátlit és számos egynyári virágot ültettünk el a közterek és középületek díszítésére. Az önkormányzat minden érdeklődő lakosnak 6 tő egynyári virágot osztott ki, hogy ezzel is az utcafrontokat díszítsék, készülve a virágos megmérettetésre, hiszen a települést idén is beneveztük a Virágos Magyarország Versenybe. A muskátli ültetés szép időben, kellemes hangulatban, zsíros kenyerezéssel zárult. Ezúton is köszönjük az aktív részvételt, a virágokat pedig Csontos Richárd büki kertésznek!
A Közösségek Hete programsorozatunk június 3-án a májusfa-kitáncolással és gyermek délutánnal, tábortűz mellett szalonnasütéssel zárul majd.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Anyák napi köszöntés, májusfa-állítás, virágültetés Lócson