2020. június 4. csütörtök
[Répcevidék]

Akik sokat dolgoztak a közösségért Csepregen

Sági Ferenc
Akik sokat dolgoztak a közösségért Csepregen
Előző lapszámunkban bemutattuk a csepregi búcsúhoz kapcsolódó eseményeket, olvashattak a kitüntetések átadásáról is. Most közzé tesszük a méltatásokat és a kitüntetettek fotóit.

Dr. Müller András László
Dr. Müller András László 1958-ban, Szombathelyen született. Tanulmányait a Kanizsai Dorottya Gimnáziumba kezdte, német tagozatos osztályban. Már ott feltűnt a kémia iránti érdeklődése, számos versenyen vett részt, országos döntős is volt. Későbbi tanulmányait Budapesten, a Műszaki Egyetemen folytatta vegyészmérnökként, ám ezt nem fejezte be, az orvosi szakma iránt jobban érdeklődött. Első próbálkozásra nem kapott felvételt az orvosi egyetemre, viszont segédápolóként dolgozhatott ott. Kitartása elnyerte jutalmát, a következő felvételi eredményes volt, így 1985-ben sikeresen diplomázhatott. Gyakorlaton Szombathelyen, a Markusovszky Kórházban, onkológián volt. Amikor lehetőség nyílt, háziorvosként folytatta pályafutását Csepregen, ahová 1991-ben költözött. Azóta itt él és praktizál a helyiek nagy örömére, akik nagy bizalommal fordulnak hozzá baj esetén. Dr. Müller András László Horvátzsidányban, Peresznyén és Kiszsidányban is dolgozott orvosként. Három gyermek édesapja. Szabadidejét szereti a természetben eltölteni, de közel áll hozzá a főzés is. Kedveli, illetve egész gyűjteménye van a receptekkel foglalkozó folyóiratokból, filmekből és a könyvekből. Dr. Müller András László az egészségügyi ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységével példaként állítható Csepreg város közönsége elé, melynek elismeréseként részére Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testülete egészségügyi tagozatban Csepreg Város Szolgálatáért Díjat adományoz.

Lágler József
Lágler József Csepreg Város egyik nagyon jól ismert személye, hiszen a városi közélet számos területén aktív munkásságával bizonyította elkötelezettségét a város ügyei iránt. 40 évvel ezelőtt, az első Szüreti felvonulás szervezésében tűzoltóként vett részt. A felvonulásokon azóta aktívan szerepel lóháton, vagy hintóval. A szüreti bálok szervezésének is aktív részese volt. Hagyományteremtő szándékkal a Pünkösdi lófuttatás megszervezésében is nagy érdeme volt, aktív résztvevője volt a lóversenyeknek. A nyitott pincék rendezvényein is aktívan részt vett, önzetlenül, hintójával szállította a vendégeket a szőlőhegyen. A Jankovics Erdőbirtokosság munkájában szervezőként említendő a neve, illetve részt vesz a Földtulajdonosi közösség munkájában. Nagy gondot fordított a külterületi utak javítására, továbbá példás gazdaként műveli birtokait. Lágler József jóvoltából legutóbb is lovas hintón érkezett meg a Mikulás Csepreg városába. Lágler József, a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka volt 10 éven át, mely munkássága során áldozatkészen segítette a bajbajutottakat. Az új tűzoltószertár megépítésénél rengeteg társadalmi munkát végzett, továbbá, ha a szükség úgy hozta, gépeivel a hóviharban segítette a Csepreg határában a bajbajutott embereket. Fontos megemlíteni, hogy az új iskola építésénél szintén sok segítséget nyújtott. Lágler József kiemelkedő tevékenységével elősegítette Csepreg város közbiztonságának növelését, szakmai tevékenységével példaként állítható Csepreg város közönsége elé, melynek elismeréseként részére Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testülete védelmi és rendészeti tagozatban Csepreg Város Szolgálatáért Díjat adományoz.

Eredics Vilmos
Eredics Vilmos 1967-ben született Szombathelyen. Répcevisen nevelkedett, tanulmányait Sopronban végezte. 1989-ben költözött Csepregre. A 2000. évben lépett be a Fal Kft. Lövész és Motorsport Klubba, ahol pisztoly kategóriában kezdte a lövészetet majd egyre inkább áttért a hosszútávú lövészetre. A Honvédelmi Minisztérium által szervezett nagy távolságú precíziós lövészeti bajnokságon országos bajnoki címet szerzett 1000 méteres kategóriában 2005-ben, 2008-ban, és 2015-ben. Többször elnyerte Budapest bajnoka címet: 2008-ban 2 kategóriában, 2012-ben, és 2016-ban ismét 2 kategóriában. Továbbá számos országos bajnoki és egyéb kiemelkedő dobogós eredményt tudhat magáénak, melyek száma 20 és 30 közé tehető. A 2018-as, Lengyelországban megrendezett mesterlövész Európa Kupán Tactical Standard 1000+ kategóriában 2. helyezést ért el. 2012-ben alapító tagként részt vett a tatai Klapka Shooting Team egyesület csapatának megalapításában. 2019-ben Tata Város Sportjáért Díjat kapott kiemelkedő eredményeiért. Eredics Vilmos kiemelkedő sportteljesítményével példaként állítható Csepreg város közönsége elé, melynek elismeréseként részére Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testülete Sport tagozatban Csepreg Város Szolgálatáért Díjat adományoz.

Kemény László és Kemény Lászlóné
Kemény Lászlóné, született Kiss Mária Julianna 1949-ben Szakonyban, Kemény László 1947-ben Nemeskéren született. Mindketten szerény anyagi körülmények között, többgyermekes családban nevelkedtek. Kemény László a középiskolát Sopronban végezte, Marika pedig Csepregen érettségizett. Zenei tanulmányok folytatására nem volt módjuk és lehetőségük, de mindig nagyon szerették a muzsikát. Szívesen énekeltek és táncoltak. Kemény Lászlóné tanítónőnek készült, de édesapja halála miatt e tervét nem tudta megvalósítani, s így kezdett a ruhagyárban dolgozni, s innen kezdődött kettejük közös élete. Kemény Lászlóné és Kemény László Csepreg kulturális életének aktív tagjai. Mindketten évek óta részt vesznek a Farkas Sándor Egylet, a Répce Citerabarátok Köre és a Nyugdíjas Klub életében. Több éven keresztül részt vettek a nyugdíjas énekkar és a vegyes kar munkájában, 12 éve döntöttek úgy, hogy megtanulnak citerázni. Kóbor Ferenc, aki tavaly lett Csepreg Város díszpolgára által ez sikerült is. Kemény László közben más hangszert választott, Ő lett a csapat köcsögdudása. Rengeteg fellépés fűződik nevükhöz a város határain belül és kívül egyaránt. Nincs olyan település a környéken, ahol nem ismernék Őket. Ahol megjelennek, a jókedv, a dal, az öröm lép a színre.
A Farkas Sándor Egyletben megcsillantották színjátszó tudásukat is. Kemény Lászlóné többek között Szemérmetes Erzsókot játszotta Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művében. Kemény László pedig Mátyás király alakját is magára öltötte a városfesztiválon. Az egyletben Kemény Lászlóné Marika vezeti a citera zenekart, ő állítja össze és tanítja be a dalcsokrokat. Ő a művészeti vezetője a Répce Citerabarátok Körének is. A dalok kiválasztásában és összeállításában alkalmanként segíti „mestere" és lánya is. Mindketten sokat tesznek azon közösségekért, melyeknek tagjai, nélkülük szegényebb lenne Csepreg város kulturális élete. Kemény László és Kemény Lászlóné hagyományőrző tevékenysége, igényes zenei munkássága példaként állítható Csepreg város közönsége elé, melynek elismeréseként részükre Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testülete kulturális tagozatban Csepreg Város Szolgálatáért Díjat adományoz.

 

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Akik sokat dolgoztak a közösségért Csepregen
Akik sokat dolgoztak a közösségért Csepregen
Akik sokat dolgoztak a közösségért Csepregen
Akik sokat dolgoztak a közösségért Csepregen