2020. szeptember 18. péntek
[Répcevidék]

A Szent Kelemen kultusztól a Szent Kelemen kútig

yde
A Szent Kelemen kultusztól a Szent Kelemen kútig

Bük Város Önkormányzata 2018. novemberében benyújtotta pályázatát a „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése" című projektre, melyet a támogató hatóság pozitív elbírálásban részesített, így az Önkormányzat vezetésével létrejövő konzorcium 276.997.454 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.

A Szent Kelemen kút közvetlenül a büki gyógyfürdő nyári bejárata mögött helyezkedik el, amit a Termál kerékpárút kapcsol össze a többi városrésszel, így többek között a Közép-Büki templomparkkal is.

A projektben 3 konzorciumi tag vesz részt. Bük Város Önkormányzata, Zsira Község Önkormányzata, a szerepének erősítésére illetve a kulturális öröksége bemutatásának érdekében a helyi Pieta szobor felújítására kerül sor a településen a projekt keretében. A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., mint kiemelt szakmai partner vesz részt a konzorciumban, turisztikai szakértő biztosításával.
A Büki Római Katolikus Pébánia kiemelt együttműködő partner, amely a templomkert, mint fő projekthelyszín tulajdonosa.
Az elvégzett fejlesztések, a büki Szent Kelemen Plébániatemplom parkjának turisztikai célú rekonstrukciója és a büki Szent Kelemen Plébániatemplom parkjához kapcsolódó szolgáltatás és attrakció-fejlesztés - tematikus utak (vallástörténeti, helytörténeti és földtörténeti) kijelölése. Piéta szobor restaurálása Zsirán.
Komplex turisztikai ajánlatként, mint garantált programcsomag, templomkerti túrák kerültek kidolgozásra és kiajánlásra a fürdő és a térség vendégei részére.
Mind a Büki Gyógyfürdő Zrt., mind az Önkormányzat projektjei kiemelt figyelmet fordítanak a többgenerációs családokra, a fejlesztések jelentős része elsősorban az ő számukra jelent új attrakciót, illetve szolgáltatás bővülést. A vendégforgalom növekedés elsősorban ezen célcsoport esetében lesz számottevő.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.