2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

95 éves diszpolgárt köszöntöttek

yde
95 éves diszpolgárt köszöntöttek
Répceszentgyörgy Község Önkormányzata nevében Kovácsné Kelemen Gertrúd polgármester és Kiss Jenő alpolgármester köszöntötte Varga Istvánt, a település díszpolgárát 95. születésnapján. Átadták Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő sorait is.

Varga István 1948-ban kezdte munkáját Répceszentgyörgyön. Igazgatói megbízást is kapott, amelyet aztán az 1986-os nyugdíjba vonulásáig megtartott. 1955-ben MÁV Nevelőintézet létesült a helyi kastélyban, melynek a községbeliekkel közös iskoláját Varga István vezette. A nyolcvanas évek elején a megszűnt MÁV Nevelőintézet helyén a Vas Megyei Tanács segítségével, Varga István szervezésében létrejött az ország második labdarúgó-kollégiuma. Ekkor már kilenc településről jártak iskolába Répceszentgyörgyre. A jó kiválasztás eredményeként a Szombathelyi Haladás szakmai segítségével hamar országos sikereket értek el az ifjú labdarúgók. Ide járt a Haladás későbbi csapatkapitánya, Balassa Péter, valamint az edzője, Desits Szilárd is.
Varga István 1986-ban ment nyugdíjba.
A rendszerváltást követően két ciklusban volt a település alpolgármestere. 2011-ben Répceszentgyörgy Díszpolgára címet kapott.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.