2021. február 25. csütörtök
[Répcevidék]

130 éves lánglovagok

130 éves lánglovagok
Az 1887-ben alakult Peresznyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület 130 éves jubileumát ünnepelte szeptember 24-én vasárnap. Emellett 25 éve, hogy átalakult, önállósodott egyesületünk, amely jelenleg 25 tagot számlál.

A jubileumon újonnan beállított gépkocsi fecskendőt avattak: Ausztriából vásárolta az egyesület.
Az átalakulás óta folyamatosan, szinte a nulláról fejlesztettük fel az egyesületet, mely saját munkavállalással, önkormányzati támogatással és lakossági segítséggel valósult meg.
Az új gépkocsi vásárlásával lehetőség nyílik komolyabb beavatkozásokra, mivel 2000 liter vizet, gyors beavatkozót és habbal oltót is tartalmaz a jármű. Ezen gépkocsit tudjuk használni lakott területen kívül is, ha szükség van mezőgazdasági területek mentésére. Egyébként az utóbbi években minimálisra csökkent a káresetek száma a községünk területén. Ez annak is köszönhető, hogy a lakosság együtt működik a megelőzésben az egyesülettel.
Mint parancsnok, örülnék, ha a fiatalok körében is ez az elhívatottság meg lenne és mind többen állnának sorainkba, mert a jövő a fiataloké. Szeretném, ha az önkéntes tűzoltó dicsőségnek tekintené, hogy az lehet!
Az ünnepség végén a Szombathelyi Tűzoltó-parancsnokság, a Büki Mentőállomás és a Kőszegi Rendőrkapitányság szakemberei bemutatót tartottak egy baleset szimulálásánál - köszönet érte! Hálával tartozunk mindazoknak, akik ezen esemény megszervezésében, lebonyolításában részt vettek, önzetlen, segítőkész munkájukkal.

Orbán Gyula
Tűzoltóparancsnok

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.