2020. augusztus 12. szerda
[Répcevidék]

Nyári táborok

Sági Ferenc
Nyári táborok
A Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén július 10-től 15-ig rendezi meg a nyári napközis tűzoltó tábort.

Az egy hetes program keretén belül a gyerekek megismerkednek a tűzoltóság történetével, működésével, felszereléseivel és az alapvető tűzmegelőzési tudnivalókkal.
Egy önálló szakmai napon, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tűzoltóinak és a búvár mentőcsoport tagjainak közreműködésével a tavon vízből mentési gyakorlatot mutatnak be a gyerekeknek.
Kirándulást szerveznek Sopronba, ahol a Tűztorony és a Soproni Tűzoltóság meglátogatása mellett egyéb színes programokkal, meglepetéssel is kedveskednek a résztvevőknek.
Idén a Rendőrség munkájából a bűnüldözők, nyomozók, helyszínelők tevékenységét szeretnék megismertetni a táborozókkal.
Az utolsó nap kipróbálhatják a gyerekek a régi tűzoltó kocsi fecskendőt, olthatnak igazi tüzet.
Egész héten, a szakmai programok mellett kézműves foglalkozásokat is szerveznek, az eddig megszokott és bevált módon.
Várhatóan 5000 Ft körül lesz a heti tábordíj,, ami tartalmaz minden költséget.
A Jelentkezési lapok letölthetőek lesznek az egyesület honlapjáról, illetve az eddigi évek gyakorlatának megfelelően, az iskola aulájában kerülnek elhelyezésre.

A csepregi Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár augusztus 1. és 2. hetére hirdeti meg az Olvasó és a Szövő tábori programját. Augusztus elsejétől, keddtől ötödikéig, szombatig várják a könyvek, olvasás iránt érdeklődőket.
A szövés iránt érdeklődő gyermekek, fiatalok augusztus hetedikétől tizenegyedikéig ismerkedhetnek a különböző szövési technikákkal.
2017-ben, eltérően a korábbiaktól, nem egész napos tábort hirdetnek. A foglalkozások tervezett időtartama: délután kettőtől este nyolcig lesz. Érdeklődni a Városi Könyvtárban lehet, személyesen vagy az 565-087-es, illetve a +36 30 5791679-es telefonon.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.