2023. március 24. péntek

Nádasdy-tábor Csepregen

Nádasdy-tábor Csepregen

A VMSZC Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nyári napközis tábort szervezett általános iskolás felső tagozatos tanulók számára június 22-26-ig.
18 csepregi, illetve környékbeli (Horvátzsidány, Kőszeg, Bozsok) diák élvezhette egy héten keresztül a tábor élményekkel teli, változatos, színes programjait.
A foglalkozásokat vezető pedagógusok iskolánk szaktanárai és kollégiumunk nevelői voltak. A gyerekek minden nap más-más programokon vehettek részt: játékos angol, zenei, kézműves foglalkozások, sportversenyek, közösségi játékok, 3D-modellezés, programozás. Médiafoglalkozás keretében rövid animációs videókat készítettek diákjaink, majd munkájuk eredményét közösen nézhették meg kollégiumunk társalgójában. Zenei napunkon ritmusjátékok, hangszerbemutató és daltanulás volt a program. A kézműves foglalkozáson a saját maguk festette vászontáskákat hazavihették emlékül, ahogy a 3D-ben modellezett és kinyomtatott, névre szóló kulcstartókat is. Nagy sikere volt az iskolánk udvarán lévő kemencében sütött pizzáknak, melyeket táborozóink lelkesen, jóízűen fogyasztottak el egy-egy hasznos foglalkozás után.
Jártunk a csepregi szőlőhegyen is. Egykori kollégánk, Horváth József szőlősgazda birtokát látogattuk meg egy rövid túrával egybekötve. A tanár úr a hegy bemutatásával és ehhez kapcsolódó érdekes történetekkel kápráztatta el a diákságot.
Nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében a méta nevű játék, melyet igazgató úr vezetésével és bíráskodásával játszottak a táborozók. (A méta egy hagyományos magyar labdajáték, amelyet két, tíz-tizenöt főből álló, ütőkkel felszerelkezett - többnyire gyerekekből, diákokból álló - csapat játszik. A méta játék mai formájában a várháborúk emlékét őrzi. Eredetileg a városi iskolák, kollégiumok diákságának kedvelt játéka volt, amelyet idővel a vidéki települések ifjúsága is átvett. A falu népe őrizte és továbbalakította a játékot, így a játéknak sok változata elterjedt. A méta családjába tartozik a krikett és a baseball is.)
A beszélgetésekből, szülői visszajelzésekből örömmel mondhatom, hogy a gyermekek számára tényleg élményekben gazdaggá tudtuk tenni ezt az öt napot. Dicséretet érdemelnek a gyerekek is, hiszen példamutató magatartásukkal és érdeklődésükkel még hatékonyabbá, élvezhetőbbé válhattak játékos foglalkozásaink.
Sok szeretettel várunk legközelebb is minden kedves csepregi és környékbeli felső tagozatos érdeklődőt a meghirdetett nyári napközis táborainkban!

N.A.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Nádasdy-tábor Csepregen
Nádasdy-tábor Csepregen