2020. augusztus 6. csütörtök
[Répcevidék]

Irány a tenger!

Bse
Irány a tenger!
A dr. Tolnay Sándor Általános Iskola szervezésében 46 tanuló és 9 kísérő tanár vett részt egy felejthetetlen horvátországi nyári táborozáson, Crikvenicában.

A táborozók között a büki iskola felső tagozatosai is ott voltak. A nyaralás emlékeit idézzük fel a következőkben.

Az idei nyáron immár negyedik alkalommal, július 3-án hajnali 4 órakor indultunk útnak Bükről, hogy kőszegi és gyöngyösfalui társainkkal, és a kísérő pedagógusokkal együtt az Adriai-tenger partján nyaraljunk egy hétig. Az első nagyobb megállónk Zágrábban volt, ahol megnéztük a csodaszép környezetben lévő állatkertet. A kis kitérő után folytattuk utunkat, és délután 3 óra körül megérkeztünk szálláshelyünkre, a Villa Atalantába, mely sokunk számára már ismerős hely volt.
Elfoglaltuk szobáinkat, majd némi pihenő után, irány a tenger! A tengerparti strandolás mellett a hét során változatos és hasznos programokon vettünk részt. Már az első este a „Szombathely, a segítés városa" program keretében Horváth Balázs mentőtiszt és három társa segítségével elméletben megismerkedtünk az alapszintű újraélesztéssel, az automata defibrillátor használatával, az eszméletlen beteg ellátásával, a vérzések csillapításával, majd mindezt másnap délelőtt gyakorlatban is alkalmaztuk. Megtanultuk, hogy a vészhelyzet felismerése, a gyors segélyhívás és az azonnali elsősegély életeket menthet. Ellátogattunk a kuterevói mackómenedékhelyre. Idegenvezetőnk elmondta, hogy itt az anyjukat valamilyen oknál fogva elvesztett barnamedve bocsoknak adnak meg minden gondoskodást, és ha felnőnek, akkor sem kerülnek vissza a vadonba, mert az emberi nevelés során nem sajátítják el azt a tudást és képességeket, ami ahhoz szükséges, hogy saját környezetükben meg tudjanak élni. Áthajóztunk a Krk szigeten található Vrbnikbe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. Átmentünk Európa legszűkebb utcácskáján, megtekintettük a Nagyboldogasszony Székesegyházat, és finom fagyival csillapítottuk a hőséget. Az időjárás is kedvezett nekünk, így sokat fürödtünk, napoztunk, búvárkodtunk és ugráltunk a vízi légvárban. Bingóztunk, játékos vetélkedőkön, homokvárépítő-versenyen, jelmezversenyen mértük össze ügyességünket, tudásunkat, kreativitásunkat, kézműves foglalkozáson ajándéktárgyakat készítettünk. A búcsúesten megtekintettük a héten készült képeket, jókat derülve magunkon, majd egy fergeteges karaoke partyval zártuk táborozásunkat. Utolsó nap hazafelé Varazdin főterén még fagyiztunk egyet. Nagyon gyorsan elrepült ez az egy hét. Mindenki nagyon jól érezte magát és barátságok is szövődtek az iskolák tanulói között.
A táborozásunk ideje alatt a versenyek díjazásában támogatóinknak is nagy szerepe volt, ajándékaikkal örömet szereztek a nyaraló gyerekeknek. Nagyon köszönjük!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Irány a tenger!
Irány a tenger!
Irány a tenger!