2021. október 28. csütörtök
[Répcevidék]
Iskola
Bői ballagókBői ballagók

Hátsó sor (balról jobbra): Németh Viktor, Varga Dávid, Nagy Barnabás, Babos Nóra (osztályfőnök), Szőnye Máté, Mészáros Martin, Szalai Norbert. Első sor (balról jobbra): Vertetics Viktória, Tatár Tímea, Pöltl Anna, Takács Evelin, Eredics Jázmin, Bogdán Mira, Gróf Alexandra. Fotó: Illésné Kolocz Klára

KerékpártúraKerékpártúra

Csepreg

Tábori élményekTábori élmények

Zsira

Nádasdy-tábor CsepregenNádasdy-tábor Csepregen

Csepreg

Előadás a vadászatrólElőadás a vadászatról

Csepreg

Iskolánkban 2020. február 5-én a délelőtti órákban a Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei elnöke Mesterházyné Koncz Bernadett tartott 3. és 4. évfolyamosaink számára nagyon színes és érdekes bemutató órákat.

Óvodai és kisiskolai farsang TompaládonybanÓvodai és kisiskolai farsang Tompaládonyban

Tompaládony

A farsang hossza évről évre változik, zárónapja február 25-e, húshagyókedd. Gyakorlatilag a zajos mulatozás, tréfacsinálás, bolondozás, eszem-iszom időszaka.

Közösen kirándultak SzlovákiábanKözösen kirándultak Szlovákiában

Egyházasfalu

A Határtalanul pályázat keretében a sopronhorpácsi, a fertőszéplaki és az egyházasfalui általános iskola hetedik osztályos tanulói a közelmúltban ötnapos kirándulást tettek a szlovákiai Gömörben és a Szepességben.

Sopronhorpácsi ZöldikékSopronhorpácsi Zöldikék

Sopronhorpács

2019 októberében 1040-re emelkedett az országban ökoiskolaként működő intézmények száma. A klímavédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóságra nevelés egyre nagyobb szerepet tölt be az egész világban.

Természetvédelmi nap az általános iskolábanTermészetvédelmi nap az általános iskolában

Csepreg

Többszöri halasztás után június 12-én végre sikerült megtartani hagyományos természetvédelmi napunkat.

„Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….”„Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….”

Sopronhorpács

50 éves Általános Iskolai osztálytalákozóra gyűltünk össze a Sopronhorpácsi iskolába.

Elkezdődött a VAKÁCIÓElkezdődött a VAKÁCIÓ

Nemesládony

Már-már hagyománynak számít, hogy a vakáció első napján a képviselő-testület kirándulásra hívja a nemesládonyi gyermekeket és szüleiket, gyermeknap alkalmából.

Barangolás a Felvidéken  Barangolás a Felvidéken

Sopronhorpács

Határtalanul barangolni, határainkon kívül a Himnuszt méltósággal elszavalni, nemzeti színű szalagot kötni egy igaz ember méltó sírhelyén, a Csitári hegyek alatt énekelni, s koszorút hagyni Kodály emlékére…lélekemelő pillanatok, melyek mély nyomot hagyva formálják az embert.

Napelemekkel fejlesztették a tornatermetNapelemekkel fejlesztették a tornatermet

Csepreg

Hajrá Csepreg - közös felkiáltással zárult az április 3-án megtartott átadóünnepség, diákok, tanárok, vezetők örültek együtt az újabb fejlesztési mérföldkőnek. Sokak elkötelezett munkájával, jó együttműködésével az általános iskola tornaterem energetikai korszerűsítésének második ütemét zárták le a vasi kisvárosban.

Összefogásból újultak meg az öltözők és a vizesblokkokÖsszefogásból újultak meg az öltözők és a vizesblokkok

Csepreg

Csepreg Város Önkormányzata és a Sárvári Tankerületi Központ közösen újította fel a tavalyi esztendő folyamán a városi általános iskola tornatermének vizesblokkjait, teljes körű munkát végeztek.

HULLADÉKBÓL ÚJRA ÉLET!HULLADÉKBÓL ÚJRA ÉLET!

Csepreg

A Földművelésügyi Minisztérium felhívására pályázatot adott be az Írottkő Natúrparkért Egyesület a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésével kapcsolatos szemléletformálásra.

Mézes napokMézes napok

Bük

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola alsó tagozatosai idén az egészséghét témájának a mézet választották.

Büki kutatók estéje

Bük

Vas megyében már több éves hagyomány, hogy szeptember utolsó péntek estéjén-éjszakáján kutatók nyitják meg az intézmények kapuit, hogy az érdeklődőknek bemutassák érdekesebbnél érdekesebb kísérleteken, előadásokon keresztül a természettudományi ismereteket.

„KiBŐvítünk” - A Bői Általános Iskola korszerűsítése

A napokban befejeződött EFOP-4.1.3-17-2017-00254 számú projekt célja a Sárvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő Bői Általános Iskola korszerűsítése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatása fedezte. A projekt összköltsége: 39.922.788 millió forint.

A Szepesség gyöngyszemei A Szepesség gyöngyszemei

Bük

A büki iskola hetedikes diákjaiként június 3–6. között kirándulhattunk az EMMI „Határtalanul” programja keretében a Felvidékre.

Délvidéken jártak a hetedikesekDélvidéken jártak a hetedikesek

A Bői Általános Iskola immáron harmadik alkalommal nyerte el a Határtalanul programban való részvételt, melynek keretében idén májusban a Szelestei Általános Iskolával és a Kemenesmagasi Általános Iskolával közösen a délvidéken jártunk.

Határtalan élmények ErdélybenHatártalan élmények Erdélyben

Csepreg

Iskolánk, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI sikeresen pályázott a „Határtalanul” program keretében egy 5 napos erdélyi kirándulásra.

70 éve alapították a csepregi iskolát (+fotógaléria)70 éve alapították a csepregi iskolát (+fotógaléria)

Csepreg

A csepregi iskolások gálaműsorral ünnepelték a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 70-dik évfordulóját.

Határon innen és határon túlHatáron innen és határon túl

Bük

A büki szakközépiskola sikeresen szerepelt a „Határtalanul” című pályázaton. Szakiskolás társaimmal a Felvidék magyarlakta területeit látogattuk meg osztálykirándulás keretében 2017 októberében.

A csepregi iskola névadójának ünnepén A csepregi iskola névadójának ünnepén

Csepreg

Dr. Csepregi Horváth János (1853–1945) csepregi parasztcsaládból származott. A XIX. és XX. század fordulójának évtizedeiben háziipari, szakipari és mezőgazdasági ágakban beszerző-, termelő- és raktárszövetkezeteket szervezett az egész történelmi Magyarországon. Ezért nyerte nemességét, előnevét.

Kincsünk a víz!

Bük

A Víz világnapja alkalmából a Művelődési Központ évek óta rajzpályázatot hirdet óvodás és iskolás gyerekek számára.

A felnőtté válás kis szalagja

Bük

A büki szakközépiskola végzős pincér és szakács tanulói február 1-jén kapták meg ünnepélyes keretek között az iskolai tanulmányaik befejezését jelző kis szalagot.

Új hangtechnika az általános iskolában Új hangtechnika az általános iskolában

Csepreg

Korszerűsítették a hangtechnikát a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Egészségnevelési témahetek a büki iskolábanEgészségnevelési témahetek a büki iskolában

Bük

Napjaink egyik legalapvetőbb társadalmi problémája az életminőség romlása, valamint az indokolatlan halálozások számának rohamos növekedése.

Pályaorientációs Nap CsepregenPályaorientációs Nap Csepregen

Csepreg

Csepregen a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapművészeti Iskola tegnap rendezte meg Pályaorientációs Napját, amelyet a 20172018-as tanév rendjéről szóló rendelet, tanítás nélküli munkanapként jelölt meg. Célunk a hagyományos, valamint Csepregre jellemző szakmák bemutatása kisdiákok számára.