2020. február 29. szombat
Iskola
Közösen kirándultak Szlovákiában

Közösen kirándultak Szlovákiában

Egyházasfalu

A Határtalanul pályázat keretében a sopronhorpácsi, a fertőszéplaki és az egyházasfalui általános iskola hetedik osztályos tanulói a közelmúltban ötnapos kirándulást tettek a szlovákiai Gömörben és a Szepességben.

Sopronhorpácsi ZöldikékSopronhorpácsi Zöldikék

Sopronhorpács

2019 októberében 1040-re emelkedett az országban ökoiskolaként működő intézmények száma. A klímavédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóságra nevelés egyre nagyobb szerepet tölt be az egész világban.

Természetvédelmi nap az általános iskolábanTermészetvédelmi nap az általános iskolában

Csepreg

Többszöri halasztás után június 12-én végre sikerült megtartani hagyományos természetvédelmi napunkat.

„Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….”„Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút….”

Sopronhorpács

50 éves Általános Iskolai osztálytalákozóra gyűltünk össze a Sopronhorpácsi iskolába.

Elkezdődött a VAKÁCIÓElkezdődött a VAKÁCIÓ

Nemesládony

Már-már hagyománynak számít, hogy a vakáció első napján a képviselő-testület kirándulásra hívja a nemesládonyi gyermekeket és szüleiket, gyermeknap alkalmából.

Barangolás a Felvidéken  Barangolás a Felvidéken

Sopronhorpács

Határtalanul barangolni, határainkon kívül a Himnuszt méltósággal elszavalni, nemzeti színű szalagot kötni egy igaz ember méltó sírhelyén, a Csitári hegyek alatt énekelni, s koszorút hagyni Kodály emlékére…lélekemelő pillanatok, melyek mély nyomot hagyva formálják az embert.

Napelemekkel fejlesztették a tornatermetNapelemekkel fejlesztették a tornatermet

Csepreg

Hajrá Csepreg - közös felkiáltással zárult az április 3-án megtartott átadóünnepség, diákok, tanárok, vezetők örültek együtt az újabb fejlesztési mérföldkőnek. Sokak elkötelezett munkájával, jó együttműködésével az általános iskola tornaterem energetikai korszerűsítésének második ütemét zárták le a vasi kisvárosban.

Összefogásból újultak meg az öltözők és a vizesblokkokÖsszefogásból újultak meg az öltözők és a vizesblokkok

Csepreg

Csepreg Város Önkormányzata és a Sárvári Tankerületi Központ közösen újította fel a tavalyi esztendő folyamán a városi általános iskola tornatermének vizesblokkjait, teljes körű munkát végeztek.

HULLADÉKBÓL ÚJRA ÉLET!HULLADÉKBÓL ÚJRA ÉLET!

Csepreg

A Földművelésügyi Minisztérium felhívására pályázatot adott be az Írottkő Natúrparkért Egyesület a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésével kapcsolatos szemléletformálásra.

Mézes napokMézes napok

Bük

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola alsó tagozatosai idén az egészséghét témájának a mézet választották.

Büki kutatók estéje

Bük

Vas megyében már több éves hagyomány, hogy szeptember utolsó péntek estéjén-éjszakáján kutatók nyitják meg az intézmények kapuit, hogy az érdeklődőknek bemutassák érdekesebbnél érdekesebb kísérleteken, előadásokon keresztül a természettudományi ismereteket.

„KiBŐvítünk” - A Bői Általános Iskola korszerűsítése

A napokban befejeződött EFOP-4.1.3-17-2017-00254 számú projekt célja a Sárvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő Bői Általános Iskola korszerűsítése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatása fedezte. A projekt összköltsége: 39.922.788 millió forint.

A Szepesség gyöngyszemei A Szepesség gyöngyszemei

Bük

A büki iskola hetedikes diákjaiként június 3–6. között kirándulhattunk az EMMI „Határtalanul” programja keretében a Felvidékre.

Délvidéken jártak a hetedikesekDélvidéken jártak a hetedikesek

A Bői Általános Iskola immáron harmadik alkalommal nyerte el a Határtalanul programban való részvételt, melynek keretében idén májusban a Szelestei Általános Iskolával és a Kemenesmagasi Általános Iskolával közösen a délvidéken jártunk.

Határtalan élmények ErdélybenHatártalan élmények Erdélyben

Csepreg

Iskolánk, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI sikeresen pályázott a „Határtalanul” program keretében egy 5 napos erdélyi kirándulásra.

70 éve alapították a csepregi iskolát (+fotógaléria)70 éve alapították a csepregi iskolát (+fotógaléria)

Csepreg

A csepregi iskolások gálaműsorral ünnepelték a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 70-dik évfordulóját.

Határon innen és határon túlHatáron innen és határon túl

Bük

A büki szakközépiskola sikeresen szerepelt a „Határtalanul” című pályázaton. Szakiskolás társaimmal a Felvidék magyarlakta területeit látogattuk meg osztálykirándulás keretében 2017 októberében.

A csepregi iskola névadójának ünnepén A csepregi iskola névadójának ünnepén

Csepreg

Dr. Csepregi Horváth János (1853–1945) csepregi parasztcsaládból származott. A XIX. és XX. század fordulójának évtizedeiben háziipari, szakipari és mezőgazdasági ágakban beszerző-, termelő- és raktárszövetkezeteket szervezett az egész történelmi Magyarországon. Ezért nyerte nemességét, előnevét.

Kincsünk a víz!

Bük

A Víz világnapja alkalmából a Művelődési Központ évek óta rajzpályázatot hirdet óvodás és iskolás gyerekek számára.

A felnőtté válás kis szalagja

Bük

A büki szakközépiskola végzős pincér és szakács tanulói február 1-jén kapták meg ünnepélyes keretek között az iskolai tanulmányaik befejezését jelző kis szalagot.

Új hangtechnika az általános iskolában Új hangtechnika az általános iskolában

Csepreg

Korszerűsítették a hangtechnikát a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Egészségnevelési témahetek a büki iskolábanEgészségnevelési témahetek a büki iskolában

Bük

Napjaink egyik legalapvetőbb társadalmi problémája az életminőség romlása, valamint az indokolatlan halálozások számának rohamos növekedése.

Pályaorientációs Nap CsepregenPályaorientációs Nap Csepregen

Csepreg

Csepregen a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapművészeti Iskola tegnap rendezte meg Pályaorientációs Napját, amelyet a 20172018-as tanév rendjéről szóló rendelet, tanítás nélküli munkanapként jelölt meg. Célunk a hagyományos, valamint Csepregre jellemző szakmák bemutatása kisdiákok számára.

Irány a tenger!Irány a tenger!

Bük

A dr. Tolnay Sándor Általános Iskola szervezésében 46 tanuló és 9 kísérő tanár vett részt egy felejthetetlen horvátországi nyári táborozáson, Crikvenicában.

“Ladik”-ban a csepregiek a legjobbak

Csepreg

Május végén ismét a dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI csapata nyerte meg a Ladik (Lapot a diákok kezébe!) médiavetélkedő megyi döntőjét.

Bői ballagók...Bői ballagók...

Nyári táborokNyári táborok

Csepreg

A Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén július 10-től 15-ig rendezi meg a nyári napközis tűzoltó tábort.

Az álmot őrizd örökre a szívedben!

Bük

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakközépiskola 22 végzős diákja – 15 pincér és 7 szakács tanuló – vett búcsút a májusi ballagási ünnepélyen az iskolától, mely három éven át a második otthonuk volt.

Kisdiákok nagy versenye BükönKisdiákok nagy versenye Bükön

Bük

Iskolánk alsó tagozatos munkaközössége az idei évben is megszervezte a hagyományos tanulmányi versenyt alsó tagozatosok részére.

A névadó ünnepeA névadó ünnepe

Csepreg

Idén már nyolcadik alkalommal bonyolították le a névadó születésnapjának hetében a dr. Csepregi Horváth János Napokat a Csepregi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Új lépcsőfokhoz értek – szalagot kaptak a végzősökÚj lépcsőfokhoz értek – szalagot kaptak a végzősök

Csepreg

Feltűzték a szalagot a Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjainak január 27-én, délután 17 órakor a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Csepregen.