2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]

A szakmám az életem

Balogh - Igler Patrícia
A szakmám az életem

Hetzer Ádám sopronhorpácsi lakos, a VMSZC Csepregi Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium egykori tanulója az egyik alapítója annak a szakmai blognak, melyet egy éve hoztak létre többek között a vírushelyzet alatti digitális oktatás hatására. Ő mesél az újságnak a blogjukról.
- A szakmai blogomat szakmai tanárommal (Hetyei Kornéllal) indítottuk el a digitális távoktatás bevezetésével. Célunk elsősorban egy univerzális platform létrehozása volt, ahol a legtöbb szakma képviselheti magát posztok és videók formájában. Ez azt jelenti, hogy különböző szakmák szakembereinek vagy diákjainak várjuk jelentkezését, akik leírják vagy beszélnek a szakmájuk érdekességeiről, negatív és pozitív tulajdonságairól, illetve különböző hibajelenségeket elemeznek ki. Mindemellett segítünk a digitális távoktatásban a diákoknak és a tanároknak.
Mivel szakmai blog vagyunk, ezért a pályaorientációra is nagy hangsúlyt fektetünk, mellyel célunk, hogy egyre több diák tanuljon szakmát.
Jelenleg a folyamatos szerkesztő toborzás mellett szakmabemutató videó sorozatot is indítottunk. Ez a projektünk még kezdeti fázisban van, ami láthatóak a videókon is, de hamarosan ezt egy újabb színvonalra tudjuk emelni, így a tartalmon a nézők számára is sokkal értékes, érdekes és megfogható lesz.
Együtt dolgoztunk (és reméljük, hogy az elkövetkezendőkben is dolgozhatunk) a Telekom Magentakrafttal, valamint részt vettünk a tavalyi Európai Szakképzési Héten is, de több partnerkapcsolatunk van kisebb, de nagyratörő projektekkel, amelyeket fiatalok menedzselnek. Van weboldalunk is (www.szakmamazeletem.hu), és az Instagramon, Facebookon és LinkedInen is elérhetők vagyunk A szakmám az életem néven.
Tervünk az, hogy minél több szakma legyen képviselve blogunkon, ezáltal segítve a pályaválasztás előtt állókat, de azokat sem zárjuk ki, akik csak kíváncsiságból látogatnak blogunkra.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.