2023. június 4. vasárnap
[Répcevidék]

A jó munka elismerése

Sági Ferenc
A jó munka elismerése

Az idén március 11-én délután, Vasegerszegen adták át a nemzeti ünnephez köthető Vas megyei kitüntetéseket. „VAS MEGYE SZOLGÁLATÁÉRT Közigazgatási Tagozata"
díját kapta Szele Tamásné, a Vas Megyei Kormányhivatal, Kőszegi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, a Hatósági, Foglalkoztatási és Gyámügyi Osztály osztályvezetője. Ebből az alkalomból beszéltünk vele.

- Honnan és mikor kerültél Csepregbe?
- 1985-ben, a házasságkötésemmel kerültem Csepregbe, azóta itt élek. Répcevisről származom, Debrecenben, a Svetits Katolikus Gimnáziumban végeztem középiskolai tanulmányaimat.

- A Csepregi Polgármesteri Hivatali előadói állásától a kőszegi járási hivatalvezető helyettesi tisztségig vezető utadat a következőképpen ismertették a laudatioban:
„Hivatalvezető-helyettes asszony 1994-től szolgálja az államigazgatást. Pályafutását Csepreg Polgármesteri Hivatalnál kezdte, ahol 1994-1999-ig szociális ügyintéző, majd 1999-2001 között igazgatási ügyintéző volt. Ezt követően 2001-2006-ig Újkér Község Önkormányzat jegyzője, 2006 - 2011 Újkér-Egyházasfalu Körjegyzőség körjegyzője, 2012.01.01. - 2012.12.31. Újkér-Egyházasfalu-Répceszemere Körjegyzőség körjegyzője volt.
2013.01.01.-től a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, 2013.04.01.-től a Kőszegi Járási Hivatal Hatósági, Foglalkoztatási és Gyámügyi Osztály osztályvezetője is.
Szakmai felkészültsége, kiváló szervező és együttműködési képessége példa a kollégák előtt. Határozott, nyugodt, emberséges vezetői magatartásával pedig kitűnő munkahelyi légkört teremt. Emberként, szakemberként és vezetőként egyaránt kivívta munkatársainak megbecsülését, tiszteletét."

- Milyen feladatok várnak a hivatalban?
A hivatali munka sokféleségét és nehézségét, de egyúttal a szépségét is adja, hogy a hatósági, foglalkoztatási és gyámügyi osztályt is vezetem a hivatalvezető helyettesi feladataim mellett. Ez az általános hatósági feladatoktól a munkaügyön keresztül a gyámhivatali és szociális ügyeket is jelenti.

- Férjed tavalyi kitüntetésekor külön megköszönte a nyugodt családi hátteret. A fúvószenekar őszi műsorainak és a karácsonyi koncerteknek állandó közreműködője vagy.
Azért, mert Tamás egy udvarias ember, de mindezt én is megteszem, hiszen közel 37 éve olyan társra találtam benne, akivel az élet minden területén jó párost alkotunk, aki nélkül és akik nélkül (a gyermekeink: Ádám és Zsófi, és az unokáink nélkül) nem lennék az az ember, aki ma vagyok. Az pedig, hogy közreműködhetek a fúvószenekar koncertjein megtisztelő számomra, hiszen a férjem és a fiam szinte második családját alkotja ez a kivételes összetartó csapat.
Hadd köszönjen meg szüleimnek, - akik sajnos már nem lehetnek velünk -, hogy sok áldozat és erőfeszítés révén biztosították a tanulásomat, megtanítottak a becsületes munkára, tisztességre, a családi összetartozás, az egymásra figyelés fontosságára. Köszönöm azoknak is, akik bíztak bennem, szerettek, felkértek és lehetőségeket adtak nekem.

- Köszönöm az interjút. Szerkesztőségünk nevében is gratulálok kitüntetésedhez. Jó egészséget és további eredményes munkát kívánunk.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.