2021. október 28. csütörtök
[Répcevidék]
Interjú
Mi a helyzet Simaságon?  Mi a helyzet Simaságon?

Simaság

Simon Dániel polgármester beszámolója a 2019-es, 2020-as évekről és a település jelenlegi helyzetéről: Kedves Olvasó! E rövid írás által – ha csak nagy vonalakban is, de – betekintést nyerhet abba, hogy az elmúlt 1,5 év során milyen változások történtek Simaságon, és mi várható reményeim szerint a közeljövőben. Érdeklődését a képviselő-testület nevében is köszönöm! Simon Dániel polgármester

Egy hétköznapi hősEgy hétköznapi hős

Simaság

A szakmám az életemA szakmám az életem

Sopronhorpács

Világjáró csepregiekVilágjáró csepregiek

Csepreg

Sopronhorpács mindennapjai 2020-banSopronhorpács mindennapjai 2020-ban

Sopronhorpács

Élet CsáfordjánosfánÉlet Csáfordjánosfán

Csáfordjánosfa

A néptánc vonzásábanA néptánc vonzásában

Bemutatkozik MeszlenBemutatkozik Meszlen

Meszlen

Meszlen egy több mint 200 fős település, mely a tavalyi évben csatlakozott a Répcevidék újsághoz. A minden főbb közlekedési úttól jó néhány km-re lévő kis falun egy út vezet keresztül, ezáltal csendes és biztonságos. Három várostól, Csepregtől, Kőszegtől és Szombathelytől közel azonos távolságra fekszik. A polgármesterként második ciklusát töltő Őri Zoltán mutatta be ezt a nyugodt környezetben lévő kis falucskát.

Szépen fejlődik VölcsejSzépen fejlődik Völcsej

Völcsej

Csepregi gyökerekCsepregi gyökerek

Csepreg

Így élnek a peresznyeiek…Így élnek a peresznyeiek…

Peresznye

Peresznye egy, a kőszeg–lövői út mellett erdővel borított dombok közötti völgyben fekvő, közel 640 lakosú kis település. A lakosság túlnyomórészt magyar, de horvát nemzetiségűek is élnek még a faluban. Sajnos a horvátok száma egyre kisebb, és sajnálatos módon a gyermekek között sincsenek sokan, akik a horvát nyelvet tanulják. Orbán Gyulával, a község jelenlegi polgármesterével beszélgettem a falu életéről, helyzetéről.

A kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokávalA kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokával

Bük

A Kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület büki szakosztálya a 2019-es évben ismét hatalmas sikereket aratott nemcsak országos, hanem nemzetközi viszonylatban is. De hogyan jut el egy kisvárosi edzőcsapatból valaki egészen az európai bajnokságokig? Lukács Tifanitól, a 16 éves sporttehetségtől kaptam válaszokat kérdéseimre.

Kis falu, nagy tettek…Kis falu, nagy tettek…

Und

Und egy közel 350 lelket számláló kis település Zsira és Sopronhorpács között. Az immáron második ciklusát töltő Pintér Tamás, a község polgármestere számolt be a mögöttük álló esztendőkről és a jelenről.

Interjú a Büki Női Kar csepregi karvezetőjévelInterjú a Büki Női Kar csepregi karvezetőjével

Bük

Huszonöt évesek lettünk! A Büki Női Kar 2019. november 16-án tartotta jubileumi koncertjét a Büki MSK színháztermében. A kórus karvezetője a kezdetektől Hárominé Orbán Erika, a büki iskola ének szakos pedagógusa. Sok éven át együtt tanítottunk. Kérdéseimre szívesen válaszolt.

Büki lány bangkoki kalandjaiBüki lány bangkoki kalandjai

Bük

Nem mindennapi lehetőség kinálkozott a büki Simon Virágnak. A középiskolás lány pár éve úgy gondolta, hogy kipróbálja a modellkedést. -Mikor kezdtél el modellkedni, és honnan jött az ötlet?

A régóta várt nagy lépés...A régóta várt nagy lépés...

Nagygeresd

Nagy öröm érte a napokban Nagygeresd első emberét, Németh Lajost, hisz végre megoldódni látszik a község több évtizedes problémája. Több Győr-Moson-Sopron megyei település konzorciumi együttműködést kötve pályázta meg a csatornahálózat kiépítését, amihez mi is csatlakoztunk.

Tormásliget készül a jövőreTormásliget készül a jövőre

Tormásliget

Tormásliget Vas megye legfiatalabb községe, 1993-ban alakult, miután kivált Csepreg városából. Mester Árpád, a község polgármestere a kezdetektől részt vesz a falu irányításában.

Ahol a lehetetlen is lehetséges…Ahol a lehetetlen is lehetséges…

Horvátzsidány

Krizmanich István, Horvátzsidány eltökélt, magabiztos és –úgy tűnik, hogy- fáradhatatlan polgármestere beszélt a szinte megvalósíthatatlannak tűnő projektekről, a számtalan fejlesztésről, a lépésekről, melyek reményei szerint előre viszik a falut.

A falu, ahol a sajt hagyományt teremtett…A falu, ahol a sajt hagyományt teremtett…

Sajtoskál

Sajtoskál történelmében már 1421-ben szó esik a vásárokról. Évi két országos nagyvásárt, valamint minden héten egy heti vásárt tarthattak.

Lassan, de biztosan fejlődik Répceszentgyörgy Lassan, de biztosan fejlődik Répceszentgyörgy

Répceszentgyörgy

Apró falu, de rendezett, tiszta, virágos. Egy 20 éves álmot szeretnének megvalósítani, hogy összközműves telkeikkel, ingatlanaikkal nagyobb eséllyel indulhassanak a kormány új családtámogatási rendszerében.

Zsiráról Abu-DzabibaZsiráról Abu-Dzabiba

Zsira

Világversenyen részt venni csodálatos érzés, hát még ha ez a verseny Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírség fővárosában van.

Kiszsidány, a „beavatós” faluKiszsidány, a „beavatós” falu

Kiszsidány

Csepregtől 6, Kőszegtől 10 kilométerre, erdős dombok között fekszik forrásáról, rhododendron kertjéről és hagyományairól nevezetes Kiszsidány. Bánó Zoltánnal, a község polgármesterével beszélgettem: