2022. január 17. hétfő
[Répcevidék]

Hazatért Imre atya

Kissné
Hazatért Imre atya
Életének 88., papságának 58. évében, rövid betegség után, 2018.március 12-én elhunyt Szabó Imre atya, verbita szerzetes.

Kőszegen lakott a Missziósházban, de 2010 tavaszától a Salköveskúti plébánián segített, mint kisegítő lelkész, így a tömördiek, a kőszegpatyiak, a söpteiek, a vasasszonyfaiak és a salköveskútiak kéthavonta találkozhattak vele a szentmiséken és a plébániákon.
Hozzánk tarozott! Nemcsak tanított bennünket, hanem alkalmunk nyílt arra is, hogy meséljen nekünk élményeiről.
Élvezetes, humorral fűszerezett előadásai rávilágítottak arra, hogy a sok-sok öröm mögött mennyi nehézség is meghúzódott a missziós munkája során. A színes diaképek segítségével képzeletben mi is tehettünk egy nagy utazást a világ másik tájára, Pápua Új-Guineában, s lélekben ott járhattunk, ahol Imre atya létre hozott egy új világot!
Mesélt nekünk a törzsi háborúkról, a bennszülöttek szokásairól, értékrendjéről összehasonlítva az európai értékrenddel. Hallottunk az ott élő emberek rendszeres munkára szoktatásának nehézségeiről, gyakorlatáról, s kultúrájukról. 40 évi missziós munkájának eredménye: a mintegy15 ezer lélekszámú 13 hegyi törzs kereszténnyé lett. Jelenleg úgy 6.000 katolikus él ezen a területen, ez az összlakosság körülbelül felét teszi ki. A missziósok helyett ma már saját népükből iskolázott püspökök és papok irányítják az egyházat. Az ország 1972-ben nyerte el függetlenségét. Alkotmánya rögzítette, hogy Új -Guinea keresztény állam.
Köszönjük a Teremtőnek, hogy Imre atya örvendező szívvel nekünk is hirdette az Igét. Élete örök munka, örök szolgálat volt. Reméljük, hogy az Égi hazából is velünk marad!
Kedves Atya! Úgy búcsúzunk, ahogy Ön is tette a Maria Rádió Savaria élő szentmise közvetítésének végén templomunkban január 28-án: Isten vele!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.