2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Új vezető a büki Nestlé élén

yde
Új vezető a büki Nestlé élén
Örvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
Mindenekelőtt köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra és hogy elmesélhetem történetem a Nestlé Purina Büki Gyárába való megérkezésik. Egy új országba és üzletágba való belépést sosem lehet szimplán csak pár mondattal leírni, nincs ez másként az én esetemben sem.

Immáron közel 25 éve dolgozom a Nestlénél, melyből több mint 18 évet Hollandián kívül, különböző országokban töltöttem. Ebből az elmúlt 8 év a Nestlé Észak-Amerikai régiójában telt, 3 év az Egyesült Államokban, a fennmaradó idő pedig Kanadában. Annak ellenére, hogy igazán élveztük az eltöltött időt az óceán túloldalán, a családom és én is szerettünk volna visszatérni Európába családtagjainkhoz és barátainkhoz. Észak-Amerikából általában évente maximum 1-2szer látogattunk haza és ahogy idősödtünk egyre inkább éreztük, hogy szeretnénk többször látni szüleinket Hollandiában. Ez sokkal inkább megvalósítható, ha Európában élünk.
Mindezeket figyelembe véve üzleti szempontból vagy egy másik gyárigazgatói pozíciót kerestem (mint a korábbi beosztásom is Kanadában), vagy egy ezzel egyenértékű pozíciót a cégen belül. Az üzleti igények alapján a büki gyárigazgatói poszt elérhetővé vált Kai kinevezése által. Természetesen nem tudok a felsővezetés nevében beszélni a "miért"-ről és a "hogyan"-ról, de mint ahogy azt tudjátok, jelenleg én töltöm be ezt a szerepkört. Mindebben részben szerepe van annak, hogy korábban dolgoztam már a büki gyárban, részben pedig a jövőbeli lehetőségekkel kapcsolatos. A Nestlé Purina, mint ahogy eddig is, továbbra is a gyáregység fejlesztési lehetőségeire fókuszál. Az elmúlt évek nagyszerű teljesítménye a csapat részéről jelentős beruházásokat tett lehetővé, melyet az üzletág is szeretne tovább folytatni. Mindezek ismeretében az a lehetőség, hogy egy kimagasló teljesítményű csapattal dolgozhatok érdekessé tették számomra ezt a lehetőséget.
A környező településen élők még keveset tudnak Önről, mondana magáról pár gondolatot, melyet adott esetben egy állásinterjú során árulna csak el?
Pár gondolat magamról. Hollandiában, Bussum városában születtem és nőttem fel. A gimnázium után Wageningen tanultam tovább Hollandia keleti részén. Mivel tanulmányaimat követően magas volt a munkanélküliség az országban, így a következő 1 évben egy hajófelújító cégnél dolgoztam, mivel már korábban is érdekeltek a klasszikus fa hajók és azok kézi megmunkálása. Ezután az év után labor technikusként helyezkedtem el a Quaker Oats állateledelgyártó cégnél IJmuidenben, Hollandiában. Az azt követő 6 évben a cég tulajdonjoga többször változott, míg végül a Nestlé Purinához csatlakozott. Ezalatt az idő alatt az én szerepköröm is folyamatosan változott minőségügyi, gyártási és beszerzési területen, majd megkaptam a lehetőséget az első külföldi munkakörre, amit el is fogadtam. Így költöztünk Bükre feleségemmel és 5 hetes babánkkal, hogy a minőségbiztosítási és az akkori alkalmazási csoporttal dolgozzak. 3 évvel később a franciaországi Vauche-ba költöztünk, mert kineveztek a Nestlé Purina nedves gyárainak európai TAG menedzserévé. Ezekután 5 évet töltöttünk az Egyesült Királyságban, egy kis időt Sudbury-ben, majd a fennmaradó részt a központban New Malden/Croydon városokban, mint a törvényességi megfelelésért és minőségért felelős személy. Ezen európai időszak után költöztünk Kaliforniába, hogy minőségbiztosítási igazgatóként dolgozzak a Nestlé fagylalt üzletágában, napi szinten élvezve a kiváló Häagen-Dazs és más, Nestlé által gyártott fagyik fantasztikus ízét. 3 év után utunk London városába Ontarioba vezetett, hogy gyárigazgatóként dolgozzak a Nestlé helyi fagylalt gyárában. Az ott eltöltött 5 év után néhány héttel ezelőtt tértünk vissza Bükre.
Milyen elvárásokkal érkezett Bükre, szakmai kihívásnak tekinti életének ezt az állomását?
Mint ahogy említettem, már korábban is dolgoztam Bükön, így tisztán emlékszem azt itt eltöltött szép emlékekre és arra, ahogy a gyár akkoriban kinézett. Habár tudtam, hogy az egység az elmúlt évek alatt jelentős fejlesztéseken esett át, mégis ledöbbentem mikor megérkeztem és láttam azt a hihetetlen változást, amit a csapat véghez vitt. Csak gratulálni tudok mindenkinek, aki részt vett ezekben a fejlesztésekben. Lenyűgöző látni az elmúlt évek eredményeit.
Belépve a gyárba nemcsak az épület és a modern technológia, de a csapat eredményei is magukért beszélnek. Hihetetlen számok és egy igazán büszke csapat egy letisztult vezetéssel a Nestlé Purina szervezeten belül. A kihívás a csapat számára és számomra is most az, hogy hogyan váljunk egy JÓ eredményekkel rendelkező JÓ csapatból, KIVÁLÓ eredményeket hozó KIEMELKEDŐ csapattá, felismerve azt, hogy a világ folyamatosan fejlődik, ezáltal magunkat is folyamatosan fejleszteni kell azért, hogy versenyképesek maradhassunk. Mindez akkor valósulhat meg, ha mindannyian, mint egy nagy csapat dolgozunk együtt, erős meggyőződéssel azzal kapcsolatban, amit csinálunk és mind ugyanúgy akarjuk.
Egy igazán felelősségteljes pozíciót tölt be, számos közvetlen kolléga mindennapi feladatait kell átlátnia egy eddig is ismerős, ám most ismeretlen környezetben. Nem érzi hátránynak, hogy jelentős távolságra dolgozik most a hazájától?
Annak ellenére, hogy mind a magánéletben, mind a munkában fantasztikus időt töltöttünk el Észak-Amerikában, külföldi tapasztalatainkra alapozva az, hogy most visszaköltöztünk Európába sokkal inkább élhetőbb számunkra. A büki szerepkörömre nézve igazán remélem, hogy az, hogy már korábban is dolgoztam a gyárban egy kis előnyt adhat nekem. Még mindig emlékszem néhány magyar szóra, jelenleg is vannak olyan kollégák a gyárban, akiket korábbról ismerek és a magyar kultúra sem áll távol tőlem. A különböző országokban szerzett tudás és tapasztalat segít majd abban, hogy együtt képesek legyünk megerősíteni gyárunk pozícióját.
A világ számos pontján érvényesül az ember az angol nyelv tudásával, egy ekkora cégcsoport életében sincsen ez másként, azonban a magyar nyelvet köztudottan nehéz elsajátítani. Tervezi jobban megismeri Magyarországot és megtanulni a nyelvünket?
Abszolút úgy gondolom, hogy ha külföldön élsz, legalább a szándéknak meg kell benned lenni arra, hogy elsajátítsd az ország nyelvét. Egyszerűen azért, mert ez segíthez az eligazodásban a mindennapi életben. Mondanom sem kell, hogy a magyar nyelv az egyik legnehezebb a világon, így első kézből állíthatom, hogy egy bonyolult nyelv egy nem anyanyelvű személy számára igazán nehezen elsajátítható, mint ahogy ezt a korábbi tapasztalatom is mutatja a nyelvvel kapcsolatban. Még ennyi év után is emlékszem néhány szóra, bár mióta 2002-ben elköltöztem Magyarországról egyáltalán nem gyakoroltam a nyelvet. Ennek eredményeképpen csaknem nulláról indulok, de a szándék megvan bennem az újrakezdésre...sőt, már el is kezdtem a magyar nyelvleckéket. Természetesen szeretném Magyarországot is jobban megismerni, hiszen mindannyiunknak tudnia kell, hogy milyen gyönyörű országban is élünk, így boldogan fedezem fel onnan, ahol 2002-ben abbahagytam. Fantasztikus út áll előttünk.
Már nagyon várom a közös munkát a büki csapattal...boldog vagyok, hogy itt lehetek!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.