2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Tovább bővült a büki iparterület

yde

Szimbolikus faültetéssel adta át Ágh Péter országgyűlési képviselő és dr. Németh Sándor polgármester Bük ipari területének legújabb, összesen 843 millió forintos beruházással létrejött ütemét. Az eseményen részt vett Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója és Arthur Van Raalte, a Nestlé Purina büki gyárának igazgatója, hiszen a terület első lakója az állateledelgyár új beruházása lesz.
A város nagyrészt saját erőből, részben pedig a TOP-1.1.1-15-VS1-2016-00001 projektből kapott 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatással finanszírozott, stratégiai jelentőségű fejlesztése tavaly nyáron vette kezdetét: 1800 méteren komplett vízvezetéket és két átemelővel kiegészített gravitációs szennyvízcsatornát alakítottak ki, 1000 méteren szennyvíz-nyomóvezeték épült, minden közművet telekhatárig bővítettek, elkészült a megfelelő közvilágítás, szélesítették, megerősítették, kamionforgalomra alkalmassá tették a korábbi egysávos mezőgazdasági utat.
A fejlesztés, amelyet a kormány 2019-ben nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánított, már a harmadik sikeres TOP-pályázata volt Büknek, amelynek hatására új vállalkozások, további befektetők érkezhetnek a városba.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.