2021. május 13. csütörtök

Régiónk meghatározó agrárvállalkozása: A GSD AGRÁRPRODUKT KFT.

(X)
Régiónk meghatározó agrárvállalkozása: A GSD AGRÁRPRODUKT KFT.

A térség egyik legdinamikusabban fejlődő mezőgazdasági vállalkozása a GSD Agrárprodukt Kft. Cikkünkben a cég tevékenységét mutatjuk be, részletesebben.

A térség egyik legdinamikusabban fejlődő mezőgazdasági vállalkozása a GSD Agrárprodukt Kft. Cikkünkben a cég tevékenységét mutatjuk be, részletesebben.
A GSD Kft. 1994 óta folytatja mezőgazdasági tevékenységét Győr-Moson-Sopron megye dél-nyugati és Vas megye észak-nyugati részén. Telephelyei Sopronhorpács, Zsira, Tormásliget (Meggyespuszta), Pusztacsó (Benkeháza) községekben találhatóak.
Kettős ügyvezetés mellett a Társaságot két ügyvezető irányítja. A pénzügyi terület vezetője Dorogi Árpád aki egyúttal Zsira társadalmi megbízatású polgármestere a rendszerváltástól, a termelési oldal pedig Helmut Gsuk irányítása alá tartozik, aki a cég alapításától térségünkben él. Mindketten elkötelezettek térségünk fejlesztése iránt.
Tevékenységi köre jellemzően szántóföldi növénytermesztés, mezőgazdasági szolgáltatás, gabona-és olajosmag felvásárlása, kereskedelem, mezőgazdasági integráció.
A szántóföldi növénytermesztés közel 6000 hektáron folyik, amelybe a GSD csoporthoz tartozó Beta Agro Kft. és a Beta Center Kft. szántóföldi növénytermesztése is beletartozik. A Cégcsoport a saját területén felül, jelentős mennyiségű bérelt szántóföldön gazdálkodik. A bérleti szerződéseken keresztül csaknem ezer bérbeadóval áll kapcsolatban, akik elégedettek a Társaságokkal, hiszen a csoport a piaci viszonyokat folyamatosan vizsgálva igyekszik évről-évre a legjobb bérleti díjat megfizetni a termőföld használatáért. A bérleti díj megfizetésén túl köszönetüket fejezik ki a bérbedó földtulajdonosok felé az együttműködésükért. Évről évre bizonyítják, hogy jó gazdái, használói a tulajdonosok által rájuk bízott szántó földeknek. Ezen erőforrásra alapozva szakszerű gazdálkodást, tápanyag utánpótlást és művelést folytatnak a szántóföldön. Hatékony munkával, munkatársaik hozzáértő szakértelmével a lehető legjobb terméshozamokat érik el, javítják a mezőgazdaság nemzetgazdasági eredményeit.
Őszi búzát több mint ezer hektáron termelnek, az elmúlt évben a terméshozam elérte a 7,5 tonnát hektáronként, amelynek minősége kiváló volt. Az őszi árpa hozama 8,3 tonna/hektár volt, a repce 3,8 tonna/hektár termést hozott. Cukorrépát 800 hektáron termeltek, hozama 65 tonna volt hektáronként, magas (18%) cukortartalommal. A cukorrépa termesztési tevékenységet integrálják és szolgáltatásokat nyújtanak a környező cukorrépa termelőknek. Korszerű eszközparkkal rendelkeznek, igyekeznek a világban fellelhető legmodernebb technikát alkalmazni, amely együtt jár a folyamatos termeléstechnológiai fejlesztéssel.
Az elért eredményeiket határainkon belül és kívül egyaránt elismerik, számtalan esetben érkeznek csoportok bepillantani az itt folyó magas színvonalú szakmai tevékenységbe.
A GSD 2010-től a Nyugatmagyarországi Egyetem „Bemutató üzem" cím birtokosa. A GSD Agrárprodukt Kft. ISO minőségbiztosítási rendszert működtet. Ennek is köszönhető, hogy a külföldi és belföldi vevők biztonsággal vásárolnak a TUV által tanúsított vállalat terményeiből.
Szántóföldi kísérleteket és laboratóriumi méréseket végez a cégcsoporthoz tartozó, nagy múltra visszatekintő Sopronhorpácsi Kutató Intézet. Ma Beta Kutató Nonprofit Kft. néven járul hozzá a magyarországi mezőgazdasági technológiai fejlesztésekhez. Az általuk működtetett talajlabor szolgáltatásait több megyéből veszik igénybe a mezőgazdasági termelők.
Ebben a régióban a Cégcsoport több mint 130 embernek ad munkát, amellyel az agrárium területén jelentős foglalkoztatónak számít. A felsőfokú végzettségűek száma 22 fő. A több településen elhelyezkedő korszerű telephelyek lehetővé teszik, hogy a környezetükben előállított terményeket felvásárolják. Jó piaci árakkal, pontos minőségi mérésekkel, átvétellel, megbízható és gyors kifizetéssel kínálnak alternatívát a térségben gazdálkodóknak. Már a vetőmagok kiszolgálásától kezdődően kapcsolatba kerülnek a termelőkkel, és egész évben eladási lehetőséget kínálnak a terményekre. Jelenleg is kötnek szerződéseket az új termésre gabonára és az olajos növényekre.
A termékeket részben exportra, részben hazai felhasználók felé értékesítik. A sopronhorpácsi hagyományokat folytatva számottevő mennyiségű vetőmagot állítanak elő és forgalmaznak az ország különböző területeire. Igyekeznek a legkorszerűbb fajtákkal dolgozni.
A foglalkoztatás megőrzésén túl, az új beruházásokkal munkahelyeket teremtenek a térségben. Ilyen zöldmezős beruházás volt 2010. évben a Pusztacsó (Benkeháza Majorban) létrehozott sertéstenyésztés, mely a GSD PIG Kft. égisze alatt működik. Az 1000 kocás sertéstelepről évente mintegy 25.000 darab jó minőségű hízósertés kerül értékesítésre. A korszerű, új beruházás a legfejlettebb állattenyésztési technika alkalmazásával működik, valamennyi hatósági engedély birtokában. Kiváló, jól képzett mezőgazdasági szakemberek szakmai tudásával üzemeltetik az európai szinten is mértékadó, modern technológiával felszerelt telepet.
Cégcsoportukhoz, illetve a tulajdonosokhoz kapcsolódik a Celldömölkön működő malomüzem is. Itt a térségben előállított jó minőségű búzából kiváló minőségű liszt készül a nyugat-magyarországi sütőipar és a jelentősebb ipari felhasználók részére. A malom nemcsak őrlőüzemként működik, hanem jelentős búza felvásárlási tevékenységével a térség meghatározó integrátora. Biztos hátteret jelent a gazdálkodóknak a vetőmagok beszerzése és terményeik értékesítése során.
A cégcsoport agrárszakmai célja, hogy jó mennyiségi eredményeket érjenek el a terményhozamokban, kiváló minőségű alapanyagot biztosítsanak a hazai feldolgozóipar számára és az export piacokra.
A cégcsoport gazdasági célja, hogy a fenti szakmai sikereket jövedelmező gazdálkodással ötvözz, mely a tulajdonosi elégedettségen túl a hosszú távú munkahelymegtartás feltétele is. Az eredményes működés, az alkalmazottak száma is azt mutatja, hogy jelentős adófizető a vállalatcsoport.
A csoport vezetői bizakodva tekintenek a jövőbe: a jó minőségű agrártermékeknek várhatóan folyamatosan lesz felvevőpiaca, a kereslet pedig a vállalat működését is hosszú távon biztosítja.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Régiónk meghatározó agrárvállalkozása: A GSD AGRÁRPRODUKT KFT.
Régiónk meghatározó agrárvállalkozása: A GSD AGRÁRPRODUKT KFT.
Régiónk meghatározó agrárvállalkozása: A GSD AGRÁRPRODUKT KFT.
Régiónk meghatározó agrárvállalkozása: A GSD AGRÁRPRODUKT KFT.