2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Nyílt nap az Uniriv Kft-ben

Sági Ferenc
Nyílt nap az Uniriv Kft-ben
November közepén, péntek este 17-20 óra között megnyitotta kapuit a látogatók előtt a csepregi Uniriv Ipari és Kereskedelmi Kft. A kisvárosból és környékéről szép számú érdeklődő jött folyamatosan Csepreg legjelentősebb üzemének meglátogatására.

Voltak köztük hölgyek és néhány gyermek is, de a többséget férfiak alkották. (Az iskolák pályaválasztás előtti diákjainak külön szerveznek üzemlátogatásokat.)
A vendégeket Pócza Antal és Pócza Zsolt ügyvezetők fogadták. Rövid tájékoztatót adtak a legnagyobb közép-európai kötőelem-előállító üzemről. A vállalkozás az autó-, az építő- és az összeszerelő ipar részére gyárt termékeket, melyek a Föld 25 országába eljutnak. (S természetesen az üzemeik működéséhez szükséges szerszámok legalább 90 %-át is ők állítják elő.) A cégcsoportot bemutató videó után megszemlélhettük a vállalat gyártmányait és a tanulók által készített érdekes fémtárgyakat. Majd kisebb csoportokban a középvezetők végig kalauzoltak bennünket a hatalmas üzemcsarnokon, ahol a délutános műszak végezte napi munkáját. Működés közben - kellő felvilágosítás mellett - nézhettük meg a számítógép vezérelte, automata gépeket, a gyártási folyamatot, a minőségellenőrzést. Bepillanthattunk a hatalmas raktárba, s megszemléltük a szakmunkástanulók tantermét és gyakorló műhelyét. A vezetők mellett kérdezhettük a dolgozókat, köztük több olyan fiatalt is, akik az elmúlt években tanulták meg helyben a szakmát.
Érdekes volt látni a működő üzemet, mely az ELTE szombathelyi gépészmérnök karának is gyakorló helye. Talán e kezdeményezést térségünk más üzemei is folytatják, s bemutatják tevékenységüket a lakosságnak.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.