2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Negyedik szezonját kezdi meg a Bükfürdői Esszencia® lelőhelye

100 % kulináris élvezet – Ízleld meg Bükfürdőt!

yde
Negyedik szezonját kezdi meg a Bükfürdői Esszencia® lelőhelye
A Bükre látogató vendégek nemcsak a páratlan gyógyvízzel és a lebilincselő környezettel tudnak feltöltekezni, hanem megkóstolhatják és otthonukba vihetik a környék ízeit is.

2018. április 20-án, ünnepélyes keretek között megnyílt a Bükfürdői Termelői Piac és alkalmi vásár negyedik szezonja, ahol péntek délutánonként kézműves ajándéktárgyak, helyi-környékbeli mézek és házi készítésű lekvárok, sajtok, húskészítmények, savanyúságok, valamint idény jellegű zöldségek és gyümölcsök, továbbá termelői borok közül is válogathatnak az ínyenc vásárlók.
A piacot létrehozó és szervező Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület és Bük városa nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az itt közreműködő árusok kizárólag olyan portékát kínáljanak, amelyek hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.
Bükfürdő és környéke házias ízeket, a térség hagyományaira építkező konyhát ajánl, melyet a város több mint 20 különböző stílusú, gazdag kínálattal rendelkező vendéglátóhelyén próbálhatunk ki. Ha beleszerettünk a helyi ízekbe és szeretnénk hazavinni magunkkal, akkor a Bükfürdői Termelői Piac a legjobb hely, ahol a Bükfürdői Esszencia® márkanévvel jelzett termékeket közvetlenül a termelőktől vásárolhatjuk meg.
A védjegyoltalom alá helyezett márkanévvel-és jelzéssel hamarosan a helyi vendéglátóhelyeken is találkozhatunk, hiszen minden olyan étterem jogosult lesz a megkülönböztetésre, ahol helyi termelők alapanyagait használják fel ételeikhez.
2018. évi nyitva tartás:
2018. április 20. - május 25. 15.00-19.00 óra
2018. június 1. - szeptember 07. 16.00-20.00 óra
2018. szeptember 14. - október 12. 15.00-18.00 óra

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.