2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Bük és Sárvár vidéke önálló turisztikai térség lett

yde
Bük és Sárvár vidéke önálló turisztikai térség lett

Ágh Péter országgyűlési képviselő számolt be lapunknak az Észak-Vas megyét, benne a Répce vidékét is érintő új kormányrendeletről.
Ágh Péter rámutatott: ha a koronavírus végre majd elmúlik, fontos, hogy a magyar turizmusban betöltött helyünket meg tudjuk őrizni. Ehhez segíthet minket hozzá a kormány újabb döntése. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet önálló turisztikai térségként nevesíti a Répcevidék több települését Bük és Sárvár vidékén. Korábban Vas megyéből csak Bük szerepelt ilyen besorolásban a soproni részeként.
Észak-Vas megyéből, választókerületünkből a következő települések tartoznak ehhez: Bozsok, Bő, Bük, Cák, Celldömölk, Csepreg, Gencsapáti, Horvátzsidány, Kemenessömjén, Kőszeg, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Lukácsháza, Mesteri, Perenye, Sárvár, Velem és Vép. A soproni térségnél pedig megtalálhatjuk Simaság nevét is.
A turizmus jövője szempontjából ez a kormányhatározat kulcsfontosságú lépés. Az elmúlt években Észak-Vas megyében sokakkal együttműködve keményen dolgoztunk ezen döntés megszületéséért. Alapkoncepciónk abból adódott, hogy Bük és Sárvár gyógyfürdőjük révén a magyar turizmus kiemelkedő jelentőségű szereplői. E két város a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált vendégéjszakák száma szerint évről évre a tíz legnépszerűbb település között szerepel. Bükön 7-800 ezer, Sárváron 500 ezer körüli volt ez a szám, ezzel az ország legtöbb megyeszékhelyét megelőzik. Kivételes eredmény ez, hiszen ilyen kicsi területen ilyen magas szám képződik. E gyógyhelyekre látogatók viszont rövid időt töltenek itt, és tartózkodásuk jórészt a vizes létesítményekre korlátozódik. Ha egységes desztinációként tekintünk a Kőszegtől Bükön és Sárváron át Celldömölkig tartó térségre, és hosszú távú intézkedések történnek, akkor elérhetővé válhat az, hogy vonzerőnket fenntartsuk. Az itt található fürdők adják tehát ehhez az alapot, az Alpokaljától a Ság-hegyig tartó tájak, települések és műemlékek pedig a további kitörési lehetőségeinket hordozzák. Köszönöm a kormánynak és a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, hogy támogatták Bük és Sárvár térségét!
Köszönöm mindenkinek, aki eddig is dolgozott azért, hogy a mi térségünk vonzó és utazásra csábító vidék lehessen. Bízom abban, hogy közös munkánk révén sokan fogják felfedezni a jövőben is Észak-Vas megyét, ahol fürdők, kastélyok, várak és csodálatos környezet várja a látogatókat!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.